policija upala u stan

Pavasović Visković: Uhićenje suca Krušlina u Osijeku je pokušaj da se Zdravko Mamić dovede u Hrvatsku

09.06.2021 u 09:44

Bionic
Reading

Odvjetnik osječkog suca Darka Krušlina, Ljubo Pavasović Visković, potvrdio je u razgovoru za N1 da je policija jutros upala u dom njegova klijenta u Osijeku, u tijeku je pretraga stana, a tijekom dana trebao bi biti prebačen na ispitivanje u Zagreb

'Točno je to da je jutros oko 6 sati policija došla na njegova vrata, vrši se pretraga stana i on bi tijekom dana trebao biti prebačen na ispitivanje u Zagreb', rekao je odvjetnik Darka Krušlina Ljubo Pavasović Visković za N1.

Pavasović Visković dodao je kako je činjenica da je Mamić iznosio čitav niz optužbi na račun sudaca, vršene su provjere, ali, kako kaže, nije se moglo očekivati da USKOK ili Državno odvjetništvo neće iskoristiti priliku da se to procesuira.

'Mislim da ne treba isključiti mogućnost da nisu htjeli propustiti priliku da dovedu gospodina Mamića u Hrvatsku', rekao je Krušlinov odvjetnik, ističući kako se Mamića u javnosti doživljava kao megapokajnika, ali je obuhvaćen ovim postupkom te će biti zanimljivo vidjeti kako će postupiti vlasti u BiH.

'Teško će im biti odbiti predaju Mamića Hrvatskoj', rekao je Pavasović Visković, dodavši da je vrlo kratko razgovarao sa svojim klijentom. Dodao je da njegov klijent nije iznenađen svime što se događa, ali je teško govoriti o reakcijama.

  • +5
Afera s osječkim sucima Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, vrijeme će pokazati što je točno, a što nije', kazao je Pavasović Visković.

Odvjetnik je rekao da je uhićeno više osoba, ali da o tome ne može javno govoriti, jer se radi o neslužbenim informacijama.

'Mislim da će se kroz jutro sve javno znati', dodao je, napominjući da se se oni sigurno braniti te da će reći sve što su govorili u javnosti posljednjih tjedana.

'Nema razloga da taktiziramo, mislim da u ovoj priči Krušlin nema što kriti, on je taj koji je osudio Mamića, on je taj koji mu je dao visoku kaznu i on je taj čija je kazna potvrđena na Vrhovnom sudu. On je žrtva enormno velike i zlobne manipulacije Zdravka Mamića', rekao je Pavasović Visković za N1.