TIJELO BACIO U KRKU

Paravinja priznao da je ubio Antoniju Bilić!

Bionic
Reading

Višestruki silovatelj Dragan Paravinja priznao je da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić! Tvrdi da je tijelo bacio u rijeku Krku, objavili su mediji u Republici Srpskoj

Ravnatelj policije Republike Srpske Gojko Vasić na izvanrednoj konferenciji izjavio je da se u ovom slučaju najvjerojatnije radi o kaznenom djelu ubojstva, ali preostaje još utvrditi istinitost iskaza koji je dao osumnjičeni Paravinja. Dodao je da policija ima određene detalje u vezi s ovim slučajem, koje će tijekom sutrašnjeg dana razjasniti, kako bi se točno znalo je priznanje iskreno ili je riječ o lažnom iskazu.
Zamjenik ravnatelja hrvatske policije Milijan Brkić rekao je da je Dragan Paravinja policiji priznao da je tijelo djevojke odbacio na jednoj lokaciji.

Brkić je rekao da više detalja ne može reći zbog osjetljivosti slučaja, kao i zbog toga što prvo mora biti potvrđena istinitost iskaza uhapšenog.On je pozvao na strpljenje kada je riječ o krajnjoj informaciji o ovom slučaju te najavio da će policija Hrvatske sutra krenuti s intenzivnom potragom za tijelom Antonije Bilić na lokaciji koju je Paravinja naveo.

'U slučaju pronalaska tijela Antonije Bilić, javnost će biti obaviještena', rekao je Brkić, koji nije mogao odgovoriti na pitanje je li djevojka silovana, zadavljena i bačena u rijeku Krku, kako su to pojedini mediji objavili.

Dragana Paravinju, vozača kamiona, koji je dovođen u vezu s nestankom maloljetne Antonije Bilić, uhitila je policija RS-a u nedjelju u 11,55 u Donjim Srđevićima kod Srpca, na udaljenosti od oko dva i pol kilometra od mjesta na kojem je prvi put viđen. Paravinja je lišen slobode u okolici jednog napuštenog objekta prema planini Motajici, gdje je, vjerojatno proveo noć.

Paravinja je i u RS osumnjičen za silovanje djevojke u istočnom Sarajevu 2005. i za njim je sud u Sokolcu raspisao centralnu potjernicu.

Ravnatelj policije Republike Srpske Gojsko Vasić je prethodno najavio da nakon istrage u Sokolcu slijedi predaja Paravinje Sudu BiH radi određivanja ekstradicijskog pritvora.

Zamjenik ravnatelja hrvatske policije Milijan Brkić rekao je da kriminalističku obradu nad Paravinjom obavljaju istražni timovi policije RS i Hrvatske. Brkić nije želio govoriti hoće li uhapšeni biti izručen Hrvatskoj, rekavši da je to u nadležnosti Ministarstava pravde BiH, Hrvatske i Srbije, pišu Nezavisne novine