POLICIJSKA POSLA

Paravinja posvađao Dačića i Karamarka?

04.07.2011 u 11:12

Bionic
Reading

Nema nikakvih problema na relaciji ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske, rekao je ministar policije Srbije Ivica Dačić komentiravši otkazivanje posjete Hrvatskoj

Kako je Dačić objasnio, do susreta s ministrom unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislavom Karamarkom doći će u narednih nekoliko tjedana.

Otkazivanjem Dačićeva posjeta Hrvatskoj odgođeno je i potpisivanje protokola dviju država o suradnji centara za razminiravanje, koji je trebao biti potpisan u Opatiji.

U priopćenju hrvatski MUP samo navodi da je posjeta otkazana do daljeg, ali ne i razlog, dok srpski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže za Blic da je razlog jednostavan: 'Ne možemo da usuglasiti termine.'

'Trenutno se traži drugi datum slobodan za obje strane i nadam se da će to biti u narednih nekoliko tjedana', rekao je Dačić.

Podsjetimo, Hrvatska policija je prozivanje javnosti da je loše odradila posao u slučaju Paravinja jer se godinama slobodno šetao zemljom unatoč potjernici iz Srbije sve dok ponovo nije počinio zločin, odgovornost pokušala prebaciti na srpsku stranu. Tada su se opravdavali da nisu mogli uhititi Paravinju i preuzeti obavezu da u Hrvatskoj izdržava kaznu od 4,5 godine zatvora na koju je pravomoćno osuđen jer iz Srbije uopće nije ni stigao zahtjev da se njegov status riješi.