OTKAZANI LETOVI

Beogradska zračna luka paralizirana: Odveli putnike na krivi izlaz, a onda je nastao kaos

21.01.2024 u 21:19

Bionic
Reading

Večeras je u beogradskoj zračnoj luci 'Nikola Tesla', došlo do izvanredne situacije. Naime, pogreška osoblja zračne luke koja je greškom odvela putnike s leta iz Skoplja na krivi izlaz, izazvala je potpuni kaos u kojemu su se pomiješali putnici, a otkazan je i niz letova

Verica Ječmenica, pomoćnica ministrice graditeljstva, prometa i infrastrukture, izvijestila je u nedjelju navečer da je do zastoja u radu Zračne luke Nikola Tesla došlo zbog greške u funkcioniranju usluga operatera zračne luke te da 'operator zračne luke snosi isključivu odgovornost za nastalu štetu'. Koncesionar zračne luke je francuska tvrtka Vinci, kojoj ovo nije prvi sukob sa srpskim vlastima.

'Danas oko 17 sati u tranzitnoj zoni došlo je do miješanja putnika koji su stigli iz Skoplja s drugim putnicima koji su namjeravali putovati prema europskim i svjetskim odredištima, a prethodno su pregledani osobni i prtljaga. Putnike koji su sletjeli u 16:16 letom iz Skoplja autobus je greškom odveo na krivi izlaz, gdje su ušli u tranzitni prostor i pomiješali se s putnicima koji su prošli sigurnosnu provjeru. Na zahtjev operatera beogradske zračne luke, MUP je u 17.22 prekinuo pasošku kontrolu na izlazu iz Srbije', rekla je Ječmenica, a priopćilo je Ministarstvo graditeljstva, prometa i infrastrukture.

Ječmenica je kazala da je 17 letova Air Srbije kasnilo u Zračnoj luci Nikola Tesla te da je ta aviokompanija otkazala večerašnje letove za Berlin, Frankfurt i Düsseldorf.

'Ministarstvo graditeljstva, prometa i infrastrukture naložilo je puštanje inspekcija koje će nakon provedenog postupka nadzora pokrenuti postupke protiv operatora i odgovornih osoba prema Zakonu o zračnom prometu. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena. Zračni prijevoznici koji su pretrpjeli štetu riješit će svoje odnose s operaterom zračne luke koji je odgovoran za nastalu štetu', rekla je pomoćnica ministra.

Snimke i fotografije iz zračne luke kolaju društvenim mrežama, a na njima se može vidjeti nepregledna kolona putnika koji čekaju svoje letove.