LOŠ POTEZ

Papa u Meksiku neće susresti žrtve pedofilije

18.03.2012 u 13:47

Bionic
Reading

Mogućnost susreta s Fidelom Castrom nije isključena. Papa Benedikt XVI zasigurno je spreman na susret izvan protokola, rekao je glasnogovornik Svete Stolice Lombardi

Susret pape Benedikta XVI s Fidelom Castrom tijekom njegova posjeta Kubi nije isključen, rekao je glasnogovornik Svete Stolice o. Federico Lombardi.

Susret nije predviđen programom, ali otvorena je mogućnost za to. Ako bivši predsjednik poželi sastati se sa Svetim Ocem, 'Papa će zasigurno biti spreman na to', izjavio je Lombardi.

Kao i za posjeta pape Ivana Pavla II 1998. godine, u programu nije predviđen razgovor s oporbom. To je veliko razočaranje ovoga putovanja.

Lombardi se osvrnuo i na detalje Papinih putovanja u Meksiko i na Kubu, od 23. do 29. ožujka, gdje se već diže prašina zbog drugoga Papina lošega poteza.
Naime, za razliku od nedavnih Papinih pohoda drugim zemljama, u Meksiku nije predviđen susret sa žrtvama seksualnih zlostavljanja. Meksički biskupi tražili su, međutim, od Pape uključivanje i takvog sastanka u program, kao što su učinili i pastiri drugih zemalja.