UOČI KONFERENCIJE O KLIMI

Papa: Budite skromni i odgovorni

Papa umeće poruku u Zid plača

Papa umeće poruku u Zid plača

Izvor: Reuters / Autor: -

Benedikt XVI. poziva sudionike konferencije UN-a o klimatskim promjenama, na kojoj bi međunarodna zajednica trebala donijeti odluke o sučeljavanju s fenomenom globalnog zagrijavanja, na skromnost

Papa Benedikt XVI. uputio je u nedjelju na koncu Angelusa na Trgu svetog Petra poziv sudionicima konferencije Ujednjenih naroda o klimi, koji će se sastati u ponedjeljak u Kopenhagenu, da se zauzmu za 'akcije koje će štovati kreaciju' i promicanje 'solidarnog razvitka'.

Benedikt XVI. poziva sudionike konferencije, na kojoj bi međunarodna zajednica trebala donijeti odluke o sučeljavanju s fenomenom globalnog zagrijavanja, da usvoje akcije kojima bi se štovalo stvoreno i promicao razvitak temeljen na dostojanstvu ljudskog života i zajedničkom dobru.

Za to je potrebno imati 'skroman i odgovoran stil života' i brinuti se prije svega za siromašne i za buduće generacije, a za jamčenje uspijeha konferencije u Kopenhagenu 'poziva sve osobe dobre volje na štovanje Božjih zakona prirode i otkrivanje moralne dimenzije ljudskog života'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi