'USPJEŠNA HRVATSKA' U OSIJEKU

Pančić: Ne mašemo krunicama, ne postrojavamo vojsku i ne manipuliramo brojkama

02.11.2015 u 19:52

Bionic
Reading

Koalicijska lista 'Uspješna Hrvatska' predstavila je u ponedjeljak u Osijeku kandidate za 4. izbornu jedinicu, a prvi s liste Ivica Pančić ocijenio je kako HDZ i SDP nisu dobro rješenje za Hrvatsku jer su 'upravo oni uzročnici krize u zemlji'

'HDZ i SDP su stranke blizanke i ne mogu biti rješenje za bolje sutra. To je kao da birate između kuge i kolere. Kada tome još dodamo i HDSSB, koji je kao tifus, jasno je da izborom tih stranaka u Hrvatskoj može biti samo još gore', izjavio je Pančić na skupu koalicijske liste 'Uspješna Hrvatska', koja okuplja stranke Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez, Narodnu stranku – reformiste, Stranku hrvatskih umirovljenika i Zeleni forum.

Dodao je kako su Hrvatskoj potrebne nove snage, sposobni ljudi koji neće ispred interesa države stavljati svoje osobne interese.

'Mi ne mašemo krunicama, ne postrojavamo stranačke vojske, ne manipuliramo brojčanim pokazateljima, ne dajemo lažna obećanja. Govorimo istinu, nudimo realan program i ljude koji će ga znati i moći provesti zato što imaju znanje, sposobnost i poštenje', istaknuo je Pančić

Rekao je kako u svojemu programu nude reforme državne uprave, lokalne samouprave, javnih poduzeća, pravosuđa i poljoprivrede jer bez njih nema opstanka ove države.

Druga na listi Vesna Gantner ustvrdila je kako je poljoprivreda ključna za Slavoniju te da je njezina reforma presudna za preživljavanje ruralnih krajeva.

'Reforma koju nudimo, kad je riječ o poljoprivredi, obuhvaća uređenje tržišta s posebnim naglaskom na nekorektan sadašnji odnos trgovine prema prerađivačkoj industriji koji se treba mijenjati. Treba uvesti reda u rokove plaćanja te tako omogućiti sustavu da funkcionira', rekla je Gantner i zaključila da su od presudne važnosti i povećanje razine znanja te uvođenje novih tehnologija.