'MODRMA' LUTRIJA PENALA

Pamić podržao Čačića: Dinamo je bio bolji

07.03.2012 u 20:59

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama na 'gotovanju' kod Istre odigrali su istovjetnih 1:1 kao i u prvoj utakmici u kojoj su 'domaćini ' u Puli bili 'modri'. O pobjedniku i sudioniku polufinala odlučivali su penali, a u toj su lutriji uspješniji bili Čačičevi igrači

Istrina desetka Sandi Križman namjestio je loptu na bijelu točku, duboko udahnuo, zaletio se prema lopti pa je manirom 'drvosječe' Predraga Spasića poslao prema semaforu na južnoj maksimirskoj tribini. Bio je to detonator velikoga slavlja Dinamovih igrača na sredini igrališta zbog plasmana u polufinale kupa u kojemu ih čeka Zagreb.

Dinamu je ovo šesto polufinale kupa zaredom, posljednji put u toj fazi natjecanja nije bio 2006. godine, jer ga je u osmini finala, u jesen 2005., izbacio Naftaš Ivanić.

A sve je moglo proći bez drame jer je Dinamo u prvom poluvremenu stjerao Puljane u mišju rupu, nizao prigodu za prigodom, ali nije imao mirnoću u završnici. Tek je Mehmed Alispahić pogodio sa 20-ak metara, nakon što se lopta odbila od bloka i prevarila Istrina vratara.

'Da, morali smo riješiti utakmicu prije jedanaesteraca, jer smo dominirali svih 90 minuta. Vrlo sam zadovoljan igrom, imali smo brz protok lopte, puno prilika i poluprilika', kazao je Dinamov trener Ante Čačić

Bili ste dosta mirni pri izvođenju jedanaesteraca?

'Naravno, pa kakav će biti onaj koji puca jedanaesterac ako vidi da sam ja nemiran', dodao je Čačić

Dinamo si je 'zakomplicirao život' nesmotrenošću obrane pa je Pivarić zatresao vlastitu mrežu. Kelava je, pak, bio nemoćan i pri izvođenju 11-eraca jer su Stranatić i Križman bili izrazito neprecizni.

'Dinamo je bio mnogo bolji, a mi vrlo sramežljivi, bojažljivi, nikako nismo mogli parirati', kazao je Istrin trener Igor Pamić

Zanimljivo da je Čačić protiv Istre zaigrao već s četvrtim stoperskim parom ovoga proljeća: u prvoj utakmici protiv Istre bili su to Vida i Šimunić, protiv Karlovca Bišćan i Tonel, protiv Osijeka Vida i Bišćan, a sada Vida i Tonel. Ovo je bila i Sammirova proljetna premijera, prvih 20 minuta, bez znatnijeg doprinosa, dok je na tribinama završio – Tomečak.

Igralo se pred tisuću gledatelja, Bad Blue Boysi su ovoga puta poštedjeli Kamerunca Bellea, nije bilo primitivnoga hukanja. Prve polufinalne utakmice Hrvatskog kupa igraju se 4. travnja, a sastaju se Dinamo – Zagreb i Cibalia – Osijek.