VELIKA AKCIJA U RIJECI

Palo 9 dilera s četiri kg heroina i oružjem

28.11.2008 u 20:02

Bionic
Reading

Ovoga vikenda na širem području Rijeke razbijena je velika skupina preprodavača heroina a devet ih je uhićeno, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinstvo Policijske uprave primorsko-goranske

Devet osoba starih između 30 i 42godine, svi hrvatski državljani, danas će biti privedeno u istražnicentar Županijskog suda u Rijeci. 

Načelnik Sektorakriminalističke policije ove PU Vitomir Bijelić kazao je kako jezavršnom akcijom ovog vikenda bilo obuhvaćeno 22 osobe. Pretraženo je15 stanova i drugih prostora te pronađeno više od četiri kilogramaheroina, osam digitalnih vaga, tijesak za pakiranje droge, 500 tabletaheptanona, 50 grama kokaina, pet pištolja i 50.000 kuna za kojepolicija drži da potječu od preprodaje droge.

Po njegovim riječima pronađena droga na tržištu bi postigla ukupnu cijenu od 2,5 milijuna kuna.

Ocijenio je da je ova akcija jedan od najjačih udaraca riječkom narkotržištu te da je razbijena skupina bila jedna od najorganiziranijihkoja se bavila ovim oblikom kriminala na širem riječkom području.

Bijelić je istaknuo da je policija iz nacionalnog policijskog Ureda zasuzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta prateći osumnjičeneosobe, koristeći posebne policijske mjere, razotkrila cijelupiramidalnu strukturu preprodavača.

Zamjenik Županijskogdržavnog odvjetnika iz Rijeke Darko Karlović kazao je da je protiv 22osoba podnijeta kaznena prijava a oni koje se tereti da su bili na vrhupiramide mogu biti kažnjeni zatvorskom kaznom u rasponu od najmanje petgodina pa do kazne dugotrajnog zatvora.

Na konferencijiza novinstvo izvješćeno je da su gotovo svi iz Rijeke te da su uglavnombili već prijavljivani zbog zlouporabe droge.

Rečeno je da je droga stizala kopnenim putem, a o drugim detaljima policija nije željela danas govoriti.