MILITANTNE PORUKE

Palma komentirao Bandićevu ispriku u novinama o trošku Zagrepčana i sjetio se Gotovine

09.11.2018 u 16:48

Bionic
Reading

Dragan Marković Palma, predsjednik stranke Jedinstvena Srbija i predsjednik Skupštine Grada Jagodina, nakon što se Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, građanima Zagreba, o njihovu trošku, ispričao plaćenim oglasom u trima medijima zbog toga što je Palmu pozvao u goste, komentirao je Bandićev posljednji potez

'Ne zamjeram gospodinu Bandiću što je morao da se ispričava zbog mog boravka u Zagrebu na njegov poziv, jer trpio veliki pritisak javnosti. Tema našeg sastanka nije bila prošlost već budućnost. Nije bila tema tko je čiji prijatelj, tko se s kim sastajao i tko je sa kim pio kavu u prošlosti.

Na žalost, postoje političari koji svoju političku popularnost zasnivaju na prošlom vremenu koje je bilo teško i za srpski i za hrvatski narod. Siguran sam da većina običnih ljudi u Hrvatskoj se ne slaže sa militantnim porukama koje često šalju pojedini hrvatski političari', naveo je Palma, prenose Večernje novosti.

Dodao je da 99 posto onoga što se moglo pročitati i čuti o njemu hrvatskim medijima nije točno.

'Točno je samo da se zovem Dragan Marković Palma. Meni spočitavaju što sam bio u Arkanovoj stranci, što sam poznavao Arkana i što sam u Jagodini primio 75 umirovljenih generala i admirala. To bi bilo isto kao kada bih ja zamjerio Bandiću što je Antu Gotovinu proglasio počasnim građaninom Zagreba. Budućnost dviju država, Srbije i Hrvatske, nije stalni napad hrvatskih političara na Srbiju, već međusobni razgovori i poštovanje, baš kao što to radi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić', istaknuo je Palama.

Za N1 televiziju Palma je dodao da nekog ne zovete u goste ako o njemu ne znate sve.

'Siguran sam da on zna tko sam ja', kazao je Palma.

Podsjetimo, nakon što je na Bandić pozvi boravio prošlog tjedna u Zagrebu reagirale su različite braniteljske udruge tražeći da se gradonačelnik ispriča.

Na njihovo traženje Bandić je u svom stilu najprije rekao da će ' pojesti sto žaba zbog branitelja', a danas je na trošak Zagrepčana u trima dnevnim novinama platio oglase preko cijele stranice u kojima se ispričava što je pozvao Palmu u Zagreb.

Isto je tražio i njegov koalicijski partner u Skupštini Zlatko Hasanbegović (Neovisni za Hrvatsku) koji je zaprijetio raskidom 'braka' ako se Bandić ne ispriča. Dan kasnije otišao je korak dalje i potvrdio kako će pet zastupnika iz kluba Neovisni za Hrvatsku glasati protiv proračuna.

'Skupi li oporba 21 glas, može računati i na naših pet', kazao je Hasanbegović.

Ne prođe li proračun Zagreb će na izbore, ali samo za Skupštinu, a ne i za gradonačelnika.

  • +5
Dragan Marković Palma kod Milana Bandića Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL