povratak u klupe

Paljak: Krećemo s nastavom uživo u razredima. Zasad nema potrebe da škole pretvaramo u cjepilišta

23.08.2021 u 18:01

Bionic
Reading

'Dva tjedna je do početka nastave. U ovoj epidemiološkoj situaciji nezahvalno je davati unaprijed prognoze', kazao je Tomislav Paljak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja pojasnivši da se situacija može promijeniti u nekoliko dana

'Krećemo s nastavom uživo u razredu. Kamo će nas daljnja situacija dovesti vidjet ćemo i donositi odluke u skladu s tim', rekao je u Tomislav Paljak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja gostućujući u N1 Studiju uživo.

Mjere će najvjerojatnije ostati iste kao i prošle godine. Paljak je podsjetio da su podrazumijevale nošenje maski u višim razredima i srednjim školama, nemiješanje odjela i dobrnih skupina u školama, a vrijedila su i posebna pravila u školskom prijevozu.

'Razmišljamo da neke od tih mjera ublažimo. Ako će situacija biti loša ili kakva je bila prije, ostat će mjere kakve su bile prošle godine', rekao je, dodavši da se razmatra opcija da se veće ovlasti daju školama, a Ministarstvo će i dalje davati preporuke.

Paljak je dodao kako u ovom trenutku ne razmišljaju o cijepljenju djece po školama.

'Na kraju krajeva roditelji odlučuju hoće li malodobnu djecu cijepiti ili ne', rekao je te dodao: 'Mislim da zasad nema potrebe da škole pretvaramo u cjepilišta. Interes nije takav da bi to bilo opravdano'.

Učitelj je nezamjenjiv, rekao je, no bude li potrebno, spremni su za online nastavu.

'Online nastava je nužno zlo. Bila je u punom pogonu i spremna je', poručio je.