zaplijenili i pištolj

Zagrebačka policija pronašla 45 kilograma droge; hašiš, marihuana i kokain pronađeni u automobilu i kući

26.09.2020 u 13:14

Bionic
Reading

Zagrebačka policija pronašla je gotovo 45 kilograma droge

Zagrebačka policija pronašla je gotovo 45 kilograma droge, marihuane, hašiša i kokaina koju su 43-godišnjak i 30-godišnjak skrivali u kući i automobilu, priopćila je Policijska uprava zagrebačka na svojim službenim stranicama.

Policija sumnja da je 43-godišnjak na za sada neutvrđen način u petak na području Bosne i Hercegovine nabavio veću količinu marihuane te ju sakrio u posebno preuređene prostore u unutrašnjosti svoga vozila marke Nissan s ciljem da ju prokrijumčari na područje grada Zagreba radi dalje prodaje osumnjičenom 30-godišnjaku.

Obavljenom pretragom njegovog automobila na području Peščenice policijski su službenici pronašli 34 plastična paketa ispunjena s ukupno 36.374,00 grama marihuane. Također, sumnja se da je 30-godišnjak, s ciljem dalje preprodaje, na za sada neutvrđeni način nabavljao veću količinu marihuane, hašiša i kokaina, koje je zatim sakrivao, prešao, dodavao punila za povećanje mase, prepakiravao i vagao u kući na području Maksimira, nakon čega je tako pripremljenu drogu prodavao.

Pretragom kuće policijski su službenici pronašli ukupno 8.385,00 grama marihuane pakirane u 24 paketa, 116,85 grama hašiša, 10,57 grama kokaina, 13.463,00 grama različitih punila za povećanje mase pakiranih u pet plastičnih omota i jedan plastični paket, uređaj za vakumiranje, dvije digitalne vage, hidrauličnu prešu te veći novčani iznos za koji se pretpostavlja da je pribavljen preprodajom droge.

U pretrazi je pronađen i jedan pištolj s pripadajućim spremnikom te osam komada pištoljskog streljiva zbog čega će protiv 30-godišnjaka biti podnijet optužni prijedlog. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.