nova provjera

Paladina tvrdi kako nema ništa novo u informaciji da DORH provodi izvide protiv njega

22.04.2022 u 15:34

Bionic
Reading

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina u petak je ustvrdio kako u informaciji da Državno odvjetništvo (DORH) provodi izvide protiv njega te novu provjeru kaznenih prijava "nema apsolutno ništa novo i što nije jasno već neko vrijeme"

"Već je poznata informacija da su moji bivši partneri protiv mene podnijeli veći broj kaznenih prijava od kojih su gotovo sve odbačene, kako je DORH danas i potvrdio. Prema mojim informacijama postupak za jednu ili dvije prijave još nije završio", rekao je Paladina Hini.

Nakon što netko protiv vas podnese kaznenu prijavu, provođenje izvida upravo i jest obavezan postupak koji DORH mora provesti, dodao je.

DORH je danas potvrdio da protiv Paladine provode izvide i novu provjeru preostalih kaznenih prijava podnijetih protiv ministra.

Iz tužiteljstva su u priopćenju napomenuli da su ranije odbačene kaznene prijave protiv Paladine te potvrdilo da je riječ o novoj provjeri.

''S obzirom da je sam prijavljenik javno potvrdio činjenicu da su protiv njega podnesene kaznene prijave, DORH je u mogućnosti odgovoriti da je nadležno državno odvjetništvo, nakon provedenih izvida povodom pojedinih kaznenih prijava i analizom rezultata tih izvida, donijelo državnoodvjetničke odluke (rješenja o odbačajima kaznenih prijava) o čemu je obaviješten podnositelj prijava'', poručili su.

  • +5
Ministar Paladina predstavio plan ubrzanja obnove nakon potresa Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

U DORH-u su istaknuli da je nadležno državno odvjetništvo, povodom preostalih zaprimljenih kaznenih prijava, zatražilo provođenje izvida koji su u tijeku, a o kojima, sukladno odredbi o tajnosti iz Zakona o kaznenom postupku, ne mogu davati pojedinosti, kao što ne mogu davati informacije ni o sadržaju kaznenih prijava u smislu što je predmet izvida.

Prema pisanju portala Index, u fokusu izvida tužiteljstva je Paladinino sporno stjecanje obveznica IGH.