novi ministar

Paladina: ‘Nije točno da je propao svaki projekt na kojem sam radio Kupari? Izuzeo bih se od odgovora o tome‘

09.03.2022 u 17:38

Bionic
Reading

Novi ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Ivan Paladina nakon sjednice Vlade odgovarao je na pitanja novinara.

“U skladu sa Zakonom o sprečavanju sukoba interesa napravit ću sve postupke kako bih uskladio sve sa Zakonom. Prenijet ću upravljačka prava i u bilo kojem procesu ću se izuzeti. Ja sam postupak izlaska iz vlasničke strukture pokrenuo početkom 2020., dakle to je postupak koji traje više od 2 godine. Ne mogu utjecati na rokove tog postupka”, rekao je, javlja N1.

Komentirao je premijerov poziv da postane ministar graditeljstva. “Ja ovaj poziv nisam mogao odbiti jer se u potpunosti poklapa s mojim dosadašnjim 15-godišnjim poslovnim iskustvom”, dodao je.

Kazao je da je njegov fokus u naredom periodu obnova.

“Ponosan sam na sve što sam radio i rezultate rada”, rekao je ministar.

Dodao je i da nije točno da je svaki projekt na kojem je radio – propao te je rekao da kredit za stan ima u Podravskoj banci.

“Imam puno više kredita, vidjet ćete sve u imovinskoj kartici. Iznimno sam ponosan na cjelogodišnji i dosadašnji poslovni put. Cjelokupna moja imovina i moje obitelji je u javnim registrima. Ispunit ću u roku od mjesec dana imovinsku karticu. Moji prihodi će biti dovoljni za vraćanje tih kredita”, rekao je Paladina.

Ministar je kazao da bi se izuzeo od odgovora po pitanju Kupara.

Dotaknuo se i Fonda za obnovu Zagreba.

“Nisam se čuo s ravnateljicom, no sazvao sam kolegij za sutra. Sutra ću započeti s analizom, a danas je moj kabinet uputio poziv s gradonačelnikom Zagreba za hitni sastanak “,kazao je.

“Ja vidim svoj zadatak posebice kada govorimo o obnovi, ali i kada govorimo o svim ostalim djelatnostima u ministarstvu. Mislim da znam koje prepreke postoje i na koji način ih treba uklanjati. Svaki lider stvara svoj tim, u ovom trenutku ne mogu odgovoriti hoću li stvoriti novi tim. Rok do iduće zime mislim da je realan da obnova bude u punom jeku”, rekao je.