PREDSJEDNIK O AKTUALNIM TEMAMA

[VIDEO] Zoran Milanović novog ministra Paladina opisao kao 'političko mrtvorođenče', Dodiku neće uvoditi sankcije, a o NATO-u u Gruziji kaže: Tome ću se suprotstaviti!

08.03.2022 u 11:03

Bionic
Reading

Nakon što je obišao izložbu 'Žene i tehnika - izložba rodno inkluzivne tematike' u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, predsjednik Zoran Milanović komentirao je niz aktualnih tema

Upitan za mišljenje o novom ministru Ivanu Paladinu, upozorio je na njegove veze s ruskim kapitalom te ga nazvao 'mešetarom'. 'Paladina ima pozamašnu imovinu i uvijek ima tu i pitanje kako ju je stekao', rekao je.

'Kad biraš ministra, gledaš da tu ne bude previše prašine koja je nepotrebna, da ne ispadne političko mrtvorođenče', rekao je i dodao: 'Vidim da je jako blizak s nekim ruskim oligarsima i sad kad se krene to razmotavati, malo će biti onih koji nisu, posebno u HDZ-ovim redovima. Tu treba biti oprezan, da se ove sankcije ne pretvore u odmazdu i u zulum. Koga treba kazniti, treba kazniti. Ministar, nemam pojma. Mislim da će nažalost Banija i Zagreb biti u trećem, četvrtom planu. Čovjek ima veliku imovinu, to je s jedne strane uvijek za respekt, ali uvijek je pitanje kako si ju stekao u Hrvatskoj ako nisi vrhunski sportaš, nekakav izumitelj, nego ako si mešetar', kaže Milanović.

Govoreći o mogućnosti širenja NATO-a na Gruziju, rekao je da će se 'tome suprotstaviti', kao i sankcijama protiv Milorada Dodika.

  • +21
Zagreb: Predsjednik Milanović obišao izložbu 'Žene i tehnika' povodom Dana žena Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

'Ne volim hajke, obično ih predvode kukavice i oni koji se kad zagusti sakriju u prvu rupu. Dodik je predstavnik srpskog naroda koji tamo živi i suradnik kojeg poznamo i kojeg poznam. Strahujem od onih koje ne poznam, posebno ako su dovedeni za ruku. Kao i Milorad pred 20 godina pa se pretvorio u ovo što je sada. Nekima je čudovište, meni je sugovornik. Ja mu neću uvesti sankcije', precizirao je predsjednik.

Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic

Na komentar da Milorad Dodik ima ideje o odcjepljenju Republike Srpske iz BiH, Milanović je nastavio: 'Čujte, imam i ja blesavih ideja, kao i vi. Jedno su ideje, jedno je politička retorika, a drugo ono što je stvarno realno i što se stvarno želi postići onime što se govori. Dok nema nasilja, a nema ga, to je za mene sugovornik. Čak i Vučić je sugovornik u ovakvoj situaciji kada trebaju odlučiti gdje. Podržavaju Rusiju, u redu, srpska posla', rekao je Milanović, a prenosi N1.