KONTEJNERI BEZ PROVJERE

Pala srpska 'carinska mafija', operirali kroz Rijeku

03.04.2013 u 13:52

Bionic
Reading

Srpska policija prijepodne je započela akciju privođenja 14 osoba koje sumnjiči da su oštetile državu za više od dva milijuna eura. Blic piše da će po nalogu državnog odvjetništva tijekom dana biti privedeni carinici, špediteri i vlasnici privatnih firmi koji se sumnjiče za organizirani kriminal

Kako je potvrđeno za B92 u policiji, akciju privođenja 14-orice provodi služba za borbu protiv organiziranog kriminala i služba za kriminalističko-obavještajne poslove, po nalogu Tužilateljstva za organizirani kriminal.

Privedeni su Nikola Stojsavljević, Dejan Stanišić, Nenad Miodragović, Igor Filipović, Duško Trkulja, Aida Beganović, Igor Subotić, Boško Šuša, Dragica Lazić, Mirjana Dakić, Vladimir Perunović, Munir Jamini, Vladan Petković i Bane Ivović.

Oni se terete da su tijekom prošle godine uvezli 94 kontejnera s garderobom iz Kine koji su brodom stizali u Rijeku, a odatle kamionima prebacivani u Srbiju.

Kako bi platili manje carine i poreze, izrađivali su lažnu dokumentaciju u kojoj su navodili da uvoze pločice, voće, namještaj.

Kontejneri nisu provjeravani, tako da je roba sa lažnim papirima prolazila granicu i završavala širom Srbije.