RAZOTKRIVANJE

Pala maska britanskom Batmanu

05.03.2013 u 16:36

Bionic
Reading

Tajanstvenom 'pravedniku' prerušenu u Batmana, superjunaku interneta otkad je britanskim policajcima predao čovjeka tražena zbog krađe, pala je maska: radi se o dostavljaču koji radi za kineski restoran u Bradfordu, na sjeveru Engleske

Stan Worby (39), prerušio se u superjunaka odlazeći na nogometnu utakmicu na stadion Wembley u Londonu krajem veljače, prema priči koju je objavio Daily Telegraph.

Primio je telefonski poziv jednog svojeg prijatelja, Dannyja Fraynea (27), osumnjičena za nekoliko krivičnih djela.

"Rekao mi je: možeš me odvesti u policijsku postaju", ispričao je Stan Worby. "Neki su me gledali čudno kad sam došao. Jedan je policajac prasnuo u smijeh. Rekao sam mu: 'Zaslužio sam medalju, ja sam maskirani pravednik'".

"Bila je to šala na kraju krajeva, a Danny se želio predati policiji. Razgovarao sam s njim cijeli tjedan u pokušaju da ga uvjerim. Bilo mi je dosta da mi je policija uvijek za petama pitajući me gdje je", objasnio je on.

Policajci Bradforda, koji su u ponedjeljak otkrili na Facebooku kako je tajanstveni "pravednik" prerušen u Batmana došao u postaju, objavili su prizore s nadzorne kamere koji prikazuju njegov dolazak, s kapuljačom i plaštom, u policijsku postaju.

Prema policiji, Batman im je rekao: "Uhvatio sam tog tipa za vas", prije nego je "nestao u noći kako bi se borio protiv zločina u Bradfordu", ne odajući njegov identitet.

Video-snimka je doživjela veliki uspjeh na internetu.