NAVALA NEZAPOSLENIH?

Pala Ikeina stranica nakon najave o zapošljavanju

22.11.2013 u 14:03

Bionic
Reading

Internetska stranica www.ikea.hr nije dostupna nakon objave vijesti o namjeri zapošljavanja 29 radnika. Čini se da je broj posjeta građana bio neizdrživ za njihov portal

Novi val zapošljavanja u robnoj kući Ikea, koja će biti otvorena na ljeto 2014., započeo je danas i trajat će do 1. prosinca 2013. Natječaj je raspisan za 29 radnih mjesta: traže pet voditelja tima za hranu, četiri voditelja tima protoka robe, pet djelatnika za dizajn interijera i vizualno aranžiranje asortimana, četiri voditelja tima blagajni tri voditelja tima u odnosima s kupcima te po jednog stručnjaka za planiranje satnice, voditelja održivog razvoja i grafičkog dizajnera.

Nakon što je vijest s linkom na www.ikea.hr zaokružila internetom, stranica se više ne može otvoriti. Je li razlog to što je Ikea od srpskog pružatelja usluga zakupila paket koji ne uključuje dovoljno prometa ili se radi o hakerskom napadu pa je tvrtka Loopia iz sigurnosnih razloga privremeno onemogućila pristup stranicama, nismo još uspjeli doznati. No tijekom pisanja teksta srpska kompanija očito je preusmjerila sav promet sa službene stranice ikea.hr na drugu domenu - www.ikeaandme.hr.

S obzirom na preko 350 tisuća nezaposlenih u zemlji, nije čudno da se dogodila velika navala posjetitelja na Ikeinu stranicu.