NA BAJAKOVU

Pala banda krijumčara ljudima, među njima i policajci

27.04.2014 u 16:39

Bionic
Reading

Osam je osoba uhićeno, među kojima i dvojica graničnih policajaca, a za još pet osoba se traga zbog sumnje da su nezakonito prebacivali ljude s područja Srbije i Kosova u Hrvatsku i dalje u ostale zemlje EU, izvijestila je danas vukovarsko-srijemska policija

Privremeni načelnik PU vukovarsko-srijemske Miroslav Puž rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare kako je policija 13 hrvatskih i srbijanskih državljana jučer kazneno prijavila Uskoku zbog sumnje da su od veljače ove godine protuzakonito prebacivali ljude preko granice.


Među osam uhićenih, od kojih su sedmero hrvatski državljani i jedan srbijanski, nalaze se i dvojica graničnih policajaca s graničnog prijelaza Bajakovo.

Puž je rekao kako su uhićenja obavljena u sklopu akcije 'Passage', koja je dovršena 25. na 26. travnja u suradnji s Uskokom. Pretragom stanova i drugih prostorija, koje su osumnjičeni koristiti na području Vukovarsko-srijemske i Istarske županije, pronađen je veći broj mobitela, dva automobila, kreditne i bankarske kartice, novac i SIM-kartice.

Istragom je utvrđeno kako su se osumnjičenici udružili u zločinačku organizaciju te su u najmanje 12 navrata nezakonito prebacivali osobe s područja Kosova i Srbije u Istru te dalje u ostale zemlje EU. Pritom su naplaćivali iznos ne manji od 3.400 eura po krijumčarenoj osobi, čime su nezakonito stekli najmanje 214 tisuća eura.

Među uhićenima su i dvojica graničnih policajaca PU vukovarsko-srijemske, koji su navodno po krijumčarenoj osobi zarađivali 200 eura.