OSMI NAJOPASNIJI U RH

Pakleni vozač u pritvoru, Rupićki nitko ne vjeruje

25.05.2009 u 14:56

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je optužnicu protiv Zorana Okrsta, 30-godišnjeg Šibenčanina, osmog na popisu opasnih vozača u Hrvatskoj, te je, kako je riječ o osobi već osuđivanoj zbog raznih kaznenih djela te višestruko prekršajno kažnjavanoj zbog prometnih prekršaja, predložilo njegovo daljnje zadržavanje u pritvoru

Posljednjom prometnom nesrećom, 'pakleni vozač' Okrst 'proslavio' se 23. prosinca prošle godine kad je u Šibeniku Mercedesom CLK pod utjecajem alkohola (1,76g/kg) i brzinom od 90 km/h u naselju, izazvao tešku prometnu nesreću s posljedicom smrtnog stradavanja 37-godišnjeg Ante Šupe iz mjesta Tromilja, pri čemu su njegov tada 12-godišnji sin te još jedna putnica u vozilu zadobili teške i po život opasne ozljede, piše Slobodna Dalmacija.

Prema službenom navodu, Okrst je tada, bez provjere počeo pretjecanje te se potom na lijevoj strani sudario s nailazećim BMW-om 316.

Nakon silovitog udara i zanošenja vozila, na Okrstov je Mercedes naletjela i Opel Astra koja se u srazu s Mercedesom 'dodatno' odbila u preostalu hrpu lima uništenig BMW-a. Vozač Astre pritom je, srećom, zadobio samo lakše tjelesne ozljede.

Okrstu je tada u Mercedesu kao suvozačica bila Šibenčanka Mirela Rupić, mnogo poznatija kao majka djeteta glumca Gorana Višnjića, koja je nakon stravičnog cestovnog krkljanca iz kojega je izašla neozlijeđena, za Okrsta tada javno ustvrdila da je 'dobar susjed i dečko, te da je za nesreću kriv izvjesni fantomski auto koji je naglo zakočio ispred njih'.