DVOSTRUKA TRAGEDIJA

Pad aviona na Kubi i u Pakistanu, 89 poginulih!

05.11.2010 u 07:47

Bionic
Reading

Svih 68 putnika i članova posade poginulo je u nesreći zrakoplova ATR-72 kubanske zračne kompanije Aero Caribbean koji se u četvrtak navečer srušio u središnjem dijelu Kube. Dvadeset i jedna osoba poginula je u petak u nesreći pakistanskog poslovnog zrakoplova Beechcraft na jugu zemlje, objavila je pakistanska uprava za zračni promet

Zrakoplov na letu od Santiaga do Havane srušio se iz zasad nepoznatih razloga u blizini grada Guasimala, 340 kilometara jugoistočno od kubanske prijestolnice. Nedugo prije nesreće piloti su poslali poziv u pomoć, a zatim izgubili kontakt s kontrolorima letenja.

U zrakoplovu je bio 61 putnik, među kojima 21 stranac iz deset zemalja, i sedmero članova posade. Spasioci su već stigli do olupine i počeli izvlačiti tijela.

Aero Carribean je regionalna zračna tvrtka u državnom vlasništvu.

Dvadeset i jedna osoba poginula je u petak u nesreći pakistanskog poslovnog zrakoplova Beechcraft na jugu zemlje, objavila je pakistanska uprava za zračni promet.

Beechcratf 1900 iznajmila je talijanska naftna kompanija ENI i prevozio je zaposlenike na naftno polje Bet Šah u pokrajini Sindh. Zrakoplov sa 19 putnika i dva člana posade poletio je iz međunarodne zračne luke u Karachiju i odmah kontrolnom tornju javio da mu je otkazao jedan motor.

'Kada je pilot okrenuo zrakoplov i pokušao ponovo sletjeti, srušio se', rekao je glasnogovornik pakistanske uprave za zračni promet Parvez George.

Nesreću nije nitko preživio. Kompanija ENI još se nije oglasila povodom nesreće i nije poznato koje su nacionalnosti putnici.