TOČKA NA MANDAT

Ovo su posljednje odluke Oreškovićeve vlade iza zatvorenih vrata

12.10.2016 u 15:01

Bionic
Reading

Tehnička Vlada danas je predložila novom sazivu Sabora da pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom ponovno imenuje Anku Slonjšak, kojoj je mandat istekao 30. svibnja

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, utvrdila prijedlog odluke o imenovanju Anke Slonjšak pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom te ga uputila u Sabor na donošenje.

Nakon što su mediji tijekom ljeta upozoravali da je upražnjeno to pravobraniteljsko mjesto, iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom poručili su kako normalno rade te nastavljaju postupati po pritužbama osoba s invaliditetom u zaštiti njihovih prava i interesa, unatoč tome što novi pravobranitelj zbog krize vlasti nije imenovan nakon isteka mandata Anke Slonjšak.

Vlada je, radi odlaska na novu dužnost, s 13. listopadom razriješila pomoćnika ministrice uprave Borisa Miloševića, a na osobni zahtjev razriješena je pomoćnica ministra zaštite okoliša i prirode Lidija Runko Luttenberger, s danom 16. listopada.