ISPUNILI UVJETE

Ovo je četvero kandidata za rektora Sveučilišta u Zagrebu; Borasov nasljednik birat će se uživo

25.01.2022 u 12:53

Bionic
Reading

Izborno povjerenstvo za provedbu postupka izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu utvrdilo je da su Mirjana Hruškar s Prehrambeno-biotehnološkog, Marijan Klarica s Medicinskog, Stjepan Lakušić s Građevinskog i Tonći Lazibat s Ekonomskog fakulteta ispunili uvjete propisane za izbor rektora

Iz Sveučilišta su u utorak izvijestili da je Izborno povjerenstvo na sjednici održanoj u ponedjeljak utvrdilo da je četvero kandidata ispunilo Zakonom i Statutom Sveučilišta u Zagrebu propisane uvjete u postupku izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu za sljedeće mandatno razdoblje (2022.-2026.).

U skladu s Uputama za postupak izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu, izborne sjednice vijeća područja i vijeća znanstveno-nastavnih, odnosno umjetničko-nastavnih sastavnica, održane su u razdoblju do 20. siječnja, nakon čega su programi predloženika dostavljeni Izbornom povjerenstvu u propisanom roku.

Životopisi i programi rada četvero kandidata dostupni su na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Četvero kandidata programe će Senatu Sveučilišta u Zagrebu predstaviti na izvanrednoj sjednici koja će se održati u četvrtak 17. veljače.

Članovi Senata o izboru novoga rektora odlučit će na izvanrednoj sjednici koja će se uživo održati u utorak 1. ožujka.

Postupak izbora provest će se u skladu sa Statutom Sveučilišta u Zagrebu, a novi će rektor biti izabran tajnim glasovanjem natpolovičnom većinom ukupnoga broja članova.

Mandat novoga rektora Sveučilišta u Zagrebu počinje 1. listopada 2022.