DIJANA ČULJAK ŠELEBAJ

'Ovo je neka šira kampanja protiv mene'

Dijana Čuljak Šelebaj

Dijana Čuljak Šelebaj

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Biljana Gaurina

'Ja jednostavno ne mogu diskriminirati narod kojemu sama pripadam. To je nemoguće. Moj otac je, naime, podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, pa su sve optužbe protiv mene unaprijed deplasirajuće. Zapravo, ne bih se čudila da je ovo neka šira kampanja protiv mene', rekla je urednica i voditeljica HTV-a Dijana Čuljak Šelebaj

Naime, na njezin šovinistički ispad u sinoćnjem trećem Dnevniku reagirali su mediji iz BiH, ali i hrvatski. U razgovoru za nacional.hr ispričala se onima koji su se našli uvrijeđenima, ali je dodala kako nije imala namjeru nikoga uvrijediti.

'Žao mi je ako se tko našao uvrijeđenim mojim istupom. Međutim, moram reći kako mi nije bila namjera nikoga vrijeđati. Radi se o tome da nisam dodatno objasnila pitanje koje sam postavila gospodinu Škaričiću. Cijeli prilog se odnosio na ekonomsku kategoriju, odnosno na efikasnost punjenja proračuna od turizma, pa smo došli na temu brojnih gosta koji dođu na jednodnevni izlet na našu obalu i pritom ponesu svoju hranu te ne potroše ništa. Dakle, moj jedini propust u ovom razgovoru bio je što sam jednostavno, zbog prijenosa uživo, uz goste iz BiH, zaboravila spomenuti i brojne građane Hrvatske, što se zapravo i podrazumijeva', rekla je za portal nacional.hr Dijana Čuljak Šelebaj.

Javnost se i dalje sjeća izjave ove novinarke iz 90-ih kada je izjavila da su Bošnjaci u logoru kod Mostara uživali 'ako ne udoban, a onda barem siguran smještaj'.

'Uopće nije važno i zapravo nema smisla razgovarati o tome kako se izvještavalo za vrijeme Domovinskog rata. Kad bi malo pročešljali arhivu HTV-a, garantiram vam da bi naišli na svakakva čuda, prema kojima je moja izjava o Bošnjacima koju ste spomenuli čista kamilica. Evo, samo uzmite za primjer Denisa Latina, koji je kao tadašnji dopisnik tvrdio da su Srbi po Krajini palili vlastite kuće i za to optuživali hrvatsku vojsku', rekla je Čuljak Šelebaj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi