KOSOR PRELOMILA

Ove godine nema odgode početka nastave

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.08.2009 20:01
  • Objavljeno 17.08.2009 u 18:52
Jadranka Kosor

Jadranka Kosor

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Jakov Prkic

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor odlučila je danas da ove godine neće biti odgode početka nastave te najavila da će odmah osnovati međuresornu radnu skupinu koja će detaljno razmotriti taj 'dobar prijedlog' i već početkom sljedeće kalendarske godine odlučiti o novom školskom kalendaru, koji će udovoljiti potrebama i obrazovanja i turizma

Produljenje sezone i eventualna dobra zarada dobri su argumenti, no procijenili smo da bi na brzinu odgođen početak nastave mnoge roditelje doveo u nezgodnu poziciju, rekla je Kosor.

Naglasila je kako je riječ o prijedlogu turističkih djelatnika, koji je razmotrila kao što razmatra i sve druge prijedloge gospodarstvenika te da je Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) naložila da analizira argumente za i protiv takvog poteza.

'Sada je procijenjeno da bi to u loš položaj dovelo roditelje, a posebno one čija djeca polaze u prvi razred i koji su svoje godišnje odmore planirali upravo kako bi to razdoblje mogli provesti sa svojom djecom', objasnila je Kosor.

Kazala je i da bi odgoda školske godine 'na brzinu' u pitanje dovela i neke projekte MZOŠ, kakav je državna matura.

Istaknula je, međutim, da će međuresorna radna skupina iz resora obrazovanja i turizma odmah početi s radom kako bi do početka iduće kalendarske godine uskladili školski kalendar i na najbolji način udovoljili potrebama roditelja, učenika, škola i turizma.

'S tim ćemo projektom krenuti iduće godine da bi se odgoda mogla kvalitetno i na vrijeme pripremiti', dodala je premijerka Kosor.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi