POLICIJA TRAŽI POMOĆ

Ovako izgleda ubojica iz Volksbanke u Dubravi

22.12.2010 u 09:10

Bionic
Reading

Oko 8.30 sati u Aveniji Dubrava 159 u Zagrebu naoružani muškarac usmrtio je 49-godišnjeg zaštitara Volksbanke koji mu se suprotstavio prilikom pljačke banke. Razbojnik je pobjegao s plijenom od više stotina tisuća kuna

Prema službenima informacijama koje je tportal dobio s mjesta zločina od istražnog suca, u 8.19 maskirani razbojnik pištoljem je upao u poslovnicu Volksbanke i zavikao: 'Pustite me! Pucat ću! Poubijat ću vas!' Usprkos tome 49-godišnji zaštitar Sokol Marića je krenuo prema njemu i s njim se počeo hrvati. Napadač je ispalio više hitaca u zaštitara, a od zadobivenih ozljeda nesretni je čovjek preminuo. Nije poznato je li zaštitar imao na sebi zaštitni prsluk.

Ubojica je pobjegao s plijenom od nekoliko stotina tisuća kuna. Policija moli građane da joj pomognu u hvatanju bjegunca budući da se u blizini opljačkane banke nalazi tramvajska stanica. Ukoliko ste zamijetili muškarca starog oko 40 godina, visokog 175 centimetara, ispijenog lica, sa šarenom kapom na glavi, možete javiti policiji na broj 192.

Doznajemo da su prilikom oružane pljačke u banci bile četiri službenice. Klijenata nije bilo.

Policijski istražitelji pregledavaju snimke nadzornih kamera, a više informacija o ovom događaju doznat će se nakon policijskog uviđaja.