PET ZVJEZDICA U TUČEPIMA

Ovako će izgledati novi dalmatinski biser

Bionic
Reading

Jako Andabak, vlasnik hotelskog lanca Blue sun Hotels&Resorts, postat će uskoro vlasnik još jednog reprezentativnog objekta – renoviranog i proširenog hotela Jadran u Tučepima koji bi u funkciju trebao biti stavljen do ljeta do 2015. godine. Jadran će, kada bude gotov, biti prvi i jedini s pet zvjezdica na Makarskoj rivijeri

Radit će se po projektu arhitektonskog ureda CIE Architekten iz Nizozemske koji ima ispostavu u Hrvatskoj, a vodi je Breljanin Branimir Medić, piše Makarska kronika.

Hotel će biti brutto površine do 30.000 kvadrata sa 240 smještajnih jedinica i sve će biti okrenute prema moru.  Sastojat će se iz dva dijela, starog Jadrana koji je pod konzervatorskom zaštitom; trenutačno je potpuno devastiran te ga se ne smije rušiti već samo renovirati, i novog koji tek treba izgraditi.

'Plan je završiti hotel kompletno do turističke sezone 2015.', kazao je Andabak. S obzirom na to da stara zgrada ostaje identična, Konzervatorski ured u Splitu je, kaže, prihvatio projekt te dao svoju suglasnost.