TRAŽE SE KRIVCI ZA OTROVANO MLIJEKO

Otvoreno pismo ministru Jakovini

26.02.2013 u 12:51

Bionic
Reading

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi poslao je otvoreno pismo ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini u povodu slučaja zaraženog mlijeka koje potresa Hrvatsku posljednjih tjedana

PPDIV ističe da je u cijelom slučaju jako važno da se ne dovode u pitanje materijalni interesi ni radna mjesta u mliječnoj industriji. Sindikalisti su pozdravili i poteze koje je Ministarstvo poljoprivrede poduzimalo da se stanje u proizvodnji i preradi mlijeka normalizira. 'Tim je potezima nastala šteta dijelom smanjena, ali nisu otkriveni pravi krivci za propuste u proizvodnji i kontroli kvalitete u svim proizvodnim fazama', ističe se u priopćenju.

Sindikalisti smatraju da će pet milijuna kuna za otkup i zbrinjavanje zaraženog mlijeka u bioplinskim postrojenjima, koje je Ministarstvo namijenilo za tu svrhu, samo dijelom sanirati nastalu štetu proizvođača koji dnevno, kako kažu, gube nekoliko stotina tisuća kuna.

'Pozivamo Ministarstvo poljoprivrede, ali i sve odgovorne subjekte i pojedince, da odmah pristupe dogovoru s bioplinskim postrojenjima i tako stvore minimalne uvjete za konačno rješenje ovog problema zbog kojega nesagledivu štetu već tjednima trpe kako dobavljači tako i proizvođači i distributeri mlijeka', poručuju iz Sindikata PPDIV-a koji je ministru Jakovini ponudio pomoć u rješavanju problema.