STRATEŠKE STUDIJE

Otvorena rasprava o ekologiji i vađenju ugljikovodika u Hrvatskoj

14.05.2015 u 13:21

Bionic
Reading

Javni uvid i javna rasprava o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na kopnu, održat će se od 20. svibnja do 20. lipnja, najavilo je Ministarstvo gospodarstva na svojim mrežnim stranicama

Tijekom uvida i rasprave, javnosti će u prostorijama Agencije za ugljikovodike, radnim danom od 10 do 15 sati, biti omogućen javni uvid u Stratešku studiju i Okvirni plan i program.

Obavijest o održavanju javne rasprave, kao i sva prateća dokumentacija, na dan početka javne rasprave bit će dostupni i na internetskim stranicama Ministarstva i Agencije za ugljikovodike

Javno izlaganje o Strateškoj studiji i Okvirnom planu i programu održat će se 8. lipnja 2015. godine, najavljuju iz Ministarstva.

Na javnom izlaganju bit će predstavnici Ministarstva gospodarstva kao i predstavnici ovlaštenika koji je izradio Stratešku studiju, koji će prisutnima odgovarati na pitanja.

Inače, na javno nadmetanje za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na kopnu javilo se sedam kompanija za sva ponuđena istražna polja, s 19 radnih programa.

Natječaj za kopno raspisan je u srpnju prošle, a zaključen u veljači ove godine. Obuhvaća šest istražnih područja veličine od 2100 do 2600 četvornih kilometara, koja se protežu uz područje Drave, istočne Slavonije i Save.