KARIJERA

Otmičar Ante Jelavića čuvao i Sanadera

14.04.2009 u 13:44

Bionic
Reading

Federalna policija u suradnji s MUP-om Hercegovačko-neretvanske županije u nedjelju je u Mostaru uhitila Vlatka Miličevića (26) iz mostarskog naselja Ilići pod sumnjom da je oteo Antu Jelavića

MOSTAR - Njega se tereti za kazneno djelo uzimanja talaca i sumnjiči da je s još nekim osobama planirao i organizirao otmicu Jelavića, kojega je iz Zagreba uspio prebaciti na teritorij Bosne i Hercegovine.

Vlatko Miličević je sin Marija Miličevića Baje koji je u petak uhićen u Zagrebu. Uz njega je hrvatska policija uhapsila i Vladu Ćorića Baruna iz Rame te još jednu osobu u Dubrovniku. Mlađi Miličević u pritvoru je od nedjelje, a državno odvjetništvo Hercegovačko-neretvanske županije zatražilo je za njega 30-dnevni pritvor.

Hrvatska policija je priopćila da traga za još nekoliko osoba. Ovim hapšenjima počeo se rasvjetljavati scenarij otmice Ante Jelavića, piše mostarski Dnevni list.

Vlatko Miličević, koji je predan Tužiteljstvu BiH, nedavno je kao radnik zaštitarske kompanije Redarstvenik osiguravao Mostarski sajam, koji je posjetio i hrvatski premijer Ivo Sanader. Fotografija pokazuje da je upravo Miličević osiguravao hrvatskog premijera i visoke dužnosnike BiH, među kojima su bili Dragan Čović, Sulejman Tihić te gotovo svi federalni i državni ministri.