IZVANSUDSKA NAGODBA

Otkriveno tko je zaposlenik s HRT-a koji je dobio 85 tisuća kuna zbog političke diskriminacije

06.07.2017 u 16:42

Bionic
Reading

Mislav Stipić, ravnatelj Poslovanja HRT-a, zaposlenik je s Prisavlja kojem je kuća temeljem izvansudske nagodbe za naknadu štete zbog povrede ugleda i časti te diskriminacije po političkoj osnovi prošle godine isplatila 85 tisuća kuna. Potvrdio je to za tportal sam Stipić, a nagodbu s njim potpisao je tadašnji v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić

Da je HRT sklopio nagodbu za naknadu štete po političkoj osnovi, javnost je doznala nakon što smo jutros objavili dio godišnjeg izvještaja o radu Nadzornog odbora (NO) HRT-a za 2016. koji je upućen u Sabor. Kako je dio izvještaja označen kao poslovna tajna, tako izvori s Markova trga isprva nisu bili voljni govoriti o imenima, ali nije trebalo dugo čekati da se i to dozna.

U izvještaju, podsjetimo, stoji kako je nagodba postignuta, a da pritom glavna rasprava u tom radnom sporu nije ni dovršena. Zato je NO HRT-a ovaj slučaj, ali i niz drugih nagodbi i izvješća, zbog sumnji na moguće koruptivne radnje proslijedio Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu na postupanje.

'Točno je da sam ja taj koji se nagodio s HRT-om. Na tužbu sam se odlučio jer mi nije preostalo drugo. Tadašnji glavni ravnatelj Goran Radman dao mi je otkaz po političkoj direktivi. Ponudili su mi radno mjesto koje nije bilo u skladu s onim što sam radio prije i znali su da to neću prihvatiti. Nakon toga preostalo mi je jedino da tužim', kazao je Stipić koji je prije Radmanova dolaska na HRT bio glavni tajnik i v.d. ravnatelj HTV-a.

Nakon odlaska s HRT-a Stipić se kratko zaposlio kao savjetnik za pravna pitanja u Gradskoj skupštini Grada Zagreba kod prijatelja Darinka Kosora, koji je tada bio predsjednik Skupštine, da bi ga u proljeće 2016. godine tadašnji v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić imenovao na poziciju na kojoj se nalazi i danas.

Zašto je potpisana nagodba sa Stipićem, pokušali smo doznati od Kovačića, koji nas je uputio da se za sva pitanja obratimo nadležnoj službi HRT-a.

Od njih je pak stigao tek kratki odgovor u kojem navode da je 'sklapanje nagodbi dopušteno temeljem članka 150. Zakona o obveznim odnosima'.