MISLAV STIPIĆ

Ravnatelj HTV-a uhvaćen kako na bolovanju obilazi festival stripa

07.11.2011 u 11:36

Bionic
Reading

Mislava Stipića, v. d. ravnatelja HTV-a, kamere s Prisavlja uhvatile su kako, dok je na bolovanju, obilazi festival stripa Crtani romani šou. No, tu alanfordovska situacija ne staje, već Stipićeva avantura završava u središnjem 'Dnevniku' HTV-a

Svakog dana u Hrvatskoj je na bolovanju je oko 50 tisuća ljudi, pri čemu je sve više kraćih bolovanja, do 42 dana, čije troškove podmiruje poslodavac. Poznato je i da je u državnim tvrtkama stopa bolovanja dvaput veća

nego u privatnima, a ne jednom Hrvatska udruga poslodavaca upozoravala je na ovaj problem jer bolovanja predstavljaju velik teret za gospodarstvo.

Posljednjih dana svjedoci smo medijskih prepucavanja HTV-ovih zvijezda oko toga kako su mnoge od njih odlazile na bolovanja za vrijeme kojih su viđane po kavama u Bogovićevoj ili u obilasku šoping centara. No, da nije drukčije ni u samom vrhu kuće, svjedoči primjer od subote kada je, ni manje ni više nego oko kamere HTV-a, uhvatilo v. d. ravnatelja televizije Mislava Stipića kako u zagrebačkom ZKM-u, na festivalu Crtani romani šou, kupuje stripove.

Dok za zvijezde HTV-a nije bilo dokaza da bolovanje provode ispijajući kave, već je sve bilo u sferi rekla-kazala, Stipić je uhvaćen in flagranti, da bi u konačnici završio u središnjem Dnevniku televizije koju vodi.

Koliko je poznato, privremeni šef televizije već je nekoliko tjedana na bolovanju, a u pokušaju da od njega doznamo zašto se ne pojavljuje na poslu nismo uspjeli jer na telefonske pozive nije odgovarao. No, od njemu bliskih kolega doznajemo da je razlog za bolovanje stres od svakodnevnog posla koji mnogi pripisuju svakodnevnim sukobima s predsjednicom nadzornog odbora HRT-a Silvijom Luks, s kojom vodi i sudski spor.

Je li liječnik v. d. ravnatelju HTV-a kao medikament pripisao dogodovštine GlištunaGmižića, Maxmagnusa ili nekog trećeg junaka, pa je onda na putu od doktora prema doma usput svratio po lijek ili se na terapiju odlučio samoinicijativno, također nije poznato.

Ono što je jasno jest da je prvi čovjek televizije poslao krivu poruku svojim podređenima kojima bi trebao služiti kao primjer. Hoće li uprava kuće poduzeti što po ovom pitanju i je li se Stipić ogriješio o kakav interni pravilnik, ostaje nam tek vidjeti.