VOZILO OD MILIJUN KUNA

Otkriveno tko je vozio Mercedes od 510 KS kojim je izazvana nesreća u Ilici

24.08.2018 u 11:18

Bionic
Reading

Marin Kamenički (20), neslužbeno doznaje Večernji list, vozio je Mercedes C63 AMG s 510 KS kojim je sudjelovao u prometnoj nesreći u zagrebačkoj Ilici kod kućnog broja 424, u kojoj su na mjestu poginule dvije ženske osobe, a dva muškarca su, među kojima i Kamenički, teže ozlijeđena i hospitalizirana

Kamenički je bivši savjetnik uprave jedne radijske postaje, a u lipnju prošle godine bio je gost u Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u sklopu izaslanstva Koordinacije komercijalnih radijskih postaja pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Policija je objavila detalje ove teške nesreće te u priopćenju kaže da je Kamenički, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom i naletio na rubni kamen uz desni rub kolnika. U zanošenju je prešao u suprotni smjer na južnu kolničku traku i naletio na betonski potporni zid, a prednjim dijelom vozila na Opel Astru zagrebačkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 57-godišnjak.

U daljnjem kretanju 20-godišnjak je naletio na Renault Clio krapinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak, a potom na Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 43-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći smrtno su stradale suvozačice iz Mercedesa i Opel Astre, 23-godišnjakinja i zasad nepoznata ženska osoba. Teško je ozlijeđen 57-godišnji vozač Opel Astre, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC-u Sestre milosrdnice, dok je 20-godišnji vozač Mercedesa lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u KB-u Sveti Duh.

Iz Renaulta lakše je ozlijeđena 24-godišnja putnica.

Do 4.20 sati promet Ilicom u oba smjera od Roginine do Vrapčanske ulice bio je obustavljen.

Ironija sudbine je to da je Kamenički predsjednik Udruge 'Karlo Klaić', kojoj je jedan od ciljeva 'poticanje sigurnosti prometa i prometne kulture'. Karlo Klaić bio je suvozač Toniju Boriću, hokejašu Medveščaka, kada je pijan za volanom skrivio smrt svog suputnika u jesen 2016. godine.

  • +6
Prometna nesreća u Ilici Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX