unosan posao

Otkriveno gdje odlazi bivši pročelnik Milanovićevog kabineta

03.05.2023 u 22:06

Bionic
Reading

Nakon što je jučer objavljeno da je Bartol Šimunić razriješen s mjesta pročelnika Kabineta predsjednika RH, sada je poznato i gdje je našao novi posao

Nekadašnji predsjednikov bliski suradnik, doznaje Jutarnji list, otišao je raditi u AstraZenecu, poznatu biofarmaceutsku tvrtku nakon dobre ponude koju je dobio.

AstraZeneca, koja je javnosti postala poznata zbog cjepiva za covid, u Zagrebu od 2000. ima manju podružnicu koja je registrirana za istraživanje tržišta, ispitivanje javnog mnijenja i promidžbene aktivnosti. Šimunić će biti zadužen za odnose s udrugama onkoloških pacijenata.

Tvrtka u Zagrebu zapošljava više od 40 ljudi, a na neto plaće, prema dostupnim podacima, godišnje troše nešto više od 13 milijuna kuna, pa ispada da je prosječna neto plaća oko 3600 eura. 

Šimuniću ovo nije prvi put da radi u farmaceutskoj industriji. Prije dolaska na Pantovčak, jedno vrijeme radio je i u farmaceutskoj tvrtki supruge nekadašnjeg SDP-ova ministra rada Miranda Mrsića, Diane Šucbah Mrsić, New Gen, kao menadžer za odnose s javnošću.