vojni studiji

Otkriveno da Banožić predaje na još jednom fakultetu. MORH: Ministar ne ostvaruje nikakvu korist

18.09.2023 u 18:46

Bionic
Reading

Mario Banožić je sunositelj kolegija na Vojnom vođenju i upravljanju na Vojnim studijima na Sveučilištu u Zagrebu.Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa otvorilo je predmet protiv njega

Banožić je sunositelj kolegija na studiju Vojnog vođenja i upravljanja. Predložio ga je zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta nekoliko mjeseci nakon što je Banožić postao ministar obrane, a potvrdio ga tadašnji rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, pišu 24 sata.

Zbog ovoga je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa krajem srpnja otvorilo predmet protiv Banožića.

Iz MORH-a su za 24 sata naveli da ministar ne ostvaruje nikakvu korist u profesionalnom razvoju i da njegovo imenovanje nema nikakve veze s ministarskom funkcijom.

Osim na vojnim studijima Banožić predaje i na vukovarskom Veleučilištu "Lavoslav Ružička", od siječnja 2021. Banožić je i sunositelj i kolegija Ekonomija obrane, čiji je izvođač Fakultet organizacije i informatike u Zagrebu (FOI). Riječ je o kolegiju na preddiplomskom studiju Vojno vođenje i upravljanje na Sveučilištu u Zagrebu. Studij je dio Vojnih studija čija nastava je organizirana s brojnim drugim zagrebačkim fakultetima.