KUĆNA RADINOST U STRIZIVOJNI

Otkriven vrhunski laboratorij za proizvodnju marihuane

10.08.2010 u 16:11

Bionic
Reading

Vrhunski opremljen laboratorij za proizvodnju marihuane kapaciteta do 350 kilograma u jednom ciklusu listanja osječka policija je otkrila u privatnoj kući u Strizivojni

Vlasnik kuće i dosad najvrednijeg laboratorija otkrivenog na području PU osječko-baranjske, 36-godišnji poljoprivrednik iz Strizivojne, jučer je uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku. Policiju je do njegova proizvodnog pogona smještenog u dvije prostorije dovelo kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja Đakova, a zbog posjedovanja marihuane prijavljen je i njegov 23-godišnji sumještanin.

Impresionira raznovrsnost opreme za proizvodnju visokokvalitetne droge, pa je tako pronađeno i zaplijenjeno 45 osam žarulja od 600 W za simuliranje sunčeve svjetlosti i topline nužne za rast konoplje, 12 ventilatora različite jačine za strujanje toplog zraka, dva digitalna uređaja za očitavanje temperature i vlažnosti, motorna valjkasta sjeckalica sa spremnikom, tri mrežaste i dvije valjkaste sušilice s policama, devet termostata, dvije prskalice i grijalica, uređaj za proizvodnju vlage s transformatorom, 26 aluminijskih sjenila s grlima za žarulje, 50 metara kablova, 36 transformatora za održavanje stalnog napona električne energije te brojna pomoćna oprema za lakšu i kvalitetniju proizvodnju.

Tu su i biokemijska sredstva za pospješivanje rasta biljaka, smanjenje kiselosti vode, mineralna gnojiva i humus, a prvi su put pronađene i tablete isključivo namijenjene uzgoju kanabinoidnih biljaka koje utječu na kvalitetu cvjetova i koncentraciju narkotičkog sastojka THC-a. Pronađeno je i 52,7 grama marihuane pripremljene za prodaju.

'Ovo je treći i najopremljeniji laboratorij za proizvodnju marihuane koji smo otkrili zadnjih godinu dana. Na internetu su dostupne sve potrebne informacije o proizvodnji marihuane, a pronašli smo i papire s preciznim uputama o uvjetima uzgoja. Na više od 600 kanalića, na sušilicama i sjeckalicama pronašli smo tragove ranije proizvodnje, pa je prošao najmanje jedan ciklus prerade', rekao je Ivica Milković, načelnik Sektora kriminalističke policije PU osječko-baranjske.