MISTERIOZNA PUCNJAVA

Otkriven Kalašnjikov nakon napada na Bijelu kuću

16.11.2011 u 09:04

Bionic
Reading

Metak je pogodio blindirano staklo prozora Bijele kuće, a drugi je otkriven nedaleko, izvijestila je u utorak navečer lokalna TV postaja News 4 mreže NBC

Služba zadužena za zaštitu predsjednika Baracka Obame i drugih visokih dužnosnika državne administracije istražuje od petka misterioznu pucnjavu koja se čula tog dana blizu Bijele kuće.

Prema sadašnjem stanju istrage, nikakva formalna povezanost nije zasad utvrđena između incidenta u petak i otkrivanja metaka ili tragova napada, dodao je News 4.

Tajna služba nije se neposredno izjasnila pred novinarima glede tog događaja, ali je potvrđeno da na slučaju zajedno rade tajna policija, specijalna policijska služba koja osigurava predsjednika, FBI, Protueksplozivna zaštita i odjel Metropolitan policije.

Svjedoci su čuli pucnjavu i vidjeli dva vozila kako ubrzavajući napuštaju mjesto događaja u petak iza 21 sat. U slupanom napuštenom vozilu naknadno je pronađena i puška AK-47, popularni Kalašnjikov.

Otvorena je potraga za Oscarom Ortega-Hernandezom, za kojeg se vjeruje da je povezan s incidentom.

Vozilo pronađeno u petak između parka Ellipse i obeliska Washington Monument - područja udaljenog od Bijele kuće svega 700 metara - navelo je vlasti da izdaju nalog za uhićenje Hernandeza, 21-godišnjaka hispanskog porijekla, s podebljim kriminalnim dosjeom u istočnom Idahu.

Predsjednik Obama trenutno je u Australiji, a njegov posjet obilježio je sigurnosni skandal - dokumenti s detaljnim navodima lokacija koje su uoči posjeta predsjednika obišli tajni agenti pronađeni su na prednjem sjedalu starog kombija, vidljivi svakome tko je pogledao kroz prozor vozila.

U Canberri su poduzete najstrože mjere sigurnosti tijekom Obaminog posjeta.