iz politike u biznis

Otkrivamo što danas radi Slavko Linić: Iako je u mirovini, postao je direktor tvrtke

Slavko Linić

Slavko Linić

Izvor: Cropix / Autor: Davor Žunić

Bivši SDP-ov ministar financija Slavko Linić, iako je već neko vrijeme u mirovini, 1. listopada postao je direktor tvrtke Saturo primo za savjetovanje u vezi s poslovanjem. Riječ je o tvrtki njegove supruge, a Linić je za tportal opisao okolnosti ovog angažmana i otkrio je li i dalje u mirovini te pomišlja li na povratak u politiku

Ministar financija u dva mandata u mirovini je - i onoj političkoj i onoj stvarnoj - otkako je 2014. tijesnom odlukom izbačen iz SDP-a te mu je krajem 2015. istekao saborski mandat.

Ipak, od 1. listopada vodi se kao direktor tvrtke Saturo primo, koja je u vlasništvu njegove supruge Ksenije Linić, a na direktorskoj poziciji zamijenio je svojeg posinka Marka Čulu.

Tvrtka je registrirana za poslove savjetovanja u vezi s poslovanjem, a prihodi su joj godinama skromni. U prošloj godini iznosili su 101 tisuću kuna, uz dobit od 52 tisuće kuna.

Slavko Linić 2013. se našao na udaru kritika jer u svojoj imovinskoj kartici nije naveo činjenicu da mu je supruga vlasnica tvrtke, što je po zakonu bio dužan učiniti.

Slavko i Ksenija Linić na Riječkom karnevalu 2006. godine

Slavko i Ksenija Linić na Riječkom karnevalu 2006. godine

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Ksenija Linić suvlasnica je i tvrtke za privremeno zapošljavanje Win Win Group, koja je 2016. uprihodila gotovo deset milijuna kuna uz dobit od 84 tisuće kuna. Tvrtku je otvorila s mladom riječkom poduzetnicom Dijanom Ćuzelom, koja se proslavila proizvodnjom šećerne paste za depilaciju. Linić je prije toga godinama radila u riječkoj gradskoj upravi, doguravši do mjesta pročelnice.

Iako se aktivirao u privatnom sektoru, Linić je i dalje u mirovini. 'Kako sam u radnoj, a ne saborskoj mirovini, mogu raditi četiri sata dnevno. Ova pozicija je više pro forme, s obzirom na to da je supruga u prijevremenoj mirovini zbog bolesti', kazao je Linić za tportal.

  • +4
  • +1

Slavko Linić na jahti

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Kaže da je tvrtku ranije osnovala kako bi radila na europskim fondovima, no da rade tek 'nešto sitno'.

Na naše pitanje razmišlja li o povratku u politiku, s obzirom na to da često za medije komentira aktualna događanja, odgovara da o tome nema govora.

'Pripadam ljevici, ali način rada članova SDP-a uopće mi nije prihvatljiv. Nisam nikada volio politikanstvo, niti smatram da je političkim nadmudrivanjem moguće nešto ostvariti. Treba nuditi rješenja, biti konstruktivna oporba. Nažalost, to za svoje nekadašnje kolege ne mogu reći', zaključio je Linić.

  • +1

Slavko Linić u Saboru

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!