SKUP U ROVINJU

Otkrijte tko su najbolji liječnici u Hrvatskoj

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 02.12.2017 23:11
  • Objavljeno 02.12.2017 u 23:11
OPERACIJA Klinika za tumore

OPERACIJA Klinika za tumore

Izvor: Pixsell / Autor: Daniel Kasap

Na Prvom Saboru hrvatskog liječništva, koji je organizirala Hrvatska liječnička komora (HLK) ovog vikenda u Rovinju, dodijeljene su u subotu godišnje nagrade zaslužnim liječnicima za 2016. godinu te Medalje struke, za izuzetna stručna ostvarenja koja su značajno unaprijedila zdravstvenu djelatnost u Hrvatskoj

'Želimo da Sabor hrvatskog liječništva postane tradicionalno okupljanje na kraju kalendarske godine, na kojem će se raspraviti o problemima koje muče lijčnike i predložiti rješenja onima koji donose zakone o zdravstvu, ali i da bude mjesto okupljanja na kojem ćemo najboljim liječnicima priznati da su najbolji i uručiti nagrade, kako bi svima nama bili poticaj da budemo još bolji. No naša namjera je i da pokažemo hrvatskom društvu da smo odgovorni ljudi koji doživljavaju hrvatsko društvo u cjelini', istaknuo je predsjednik HLK dr. Trpimir Goluža.

 Dodijeljeno je 16 Medalja struke pojedincima koji su svojiim ostvarenjima značajno unaprijedili struku te podigli razinu i kvalitetu pružanja zdravstvene usluge.

 Nagrađeno je 12 liječnika iz Kliničke bolnice Merkur za doprinos transplantacijskom programu jetre i gušterače - i to Branislav Kocman, Stipislav Jandrijević, Leonardo Patrlj, Ivan Vladić, Blaženka Hofman, Denis Guštin, Maida Buhin, Milica Zmire, Slavica Mihalić Naumovski, Vesna Čolić Cvrlje, Mirjana Sabljar-Matovinović i Mladen Knotek.

 Medalja struke dodijeljena je i Andriji Kaštelanu te Petru Orliću i Kseniji Vujakliji-Stipanović za doprinos razvoju transplatacija bubrega, dok je Velimir Šimunić dobio Medalju struke za doprinos uvođenje metada izvantjelesne oplodnje u Hrvatskoj.

 Na Saboru su dodijeljene i godišnje nagrad za najzapaženije stručno ostvarnje u 2016. koje je dobila Lovorka Grgurević, te za znanstveni doprinos i unapređenje liječničke struke Lea Smirčić Duvnjak i Katarina Bojanić.

  Za promicanje interesa hrvatskog liječništva nagrađena je Sanja Zember, a za posebno primicanje ugleda liječničke profesije u javnosti novinarka HTV-a Ruža Ištuk.

 Na Prvom Saboru hrvatskog liječništva, u organizaciji HLK i pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Ministarstva zdravstva, sudjelovalo je više od tri stotine liječnika iz cijele Hrvatske.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!