ANKETOM DO POSLA

Otkrijte jeste li 'Za rad spremne'

13.01.2015 u 14:47

Bionic
Reading

S ciljem prikupljanja podataka o položaju i perspektivi mladih na tržištu rada, Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CEESI) poziva mlade od 18 do 30 godina, a koji su završili neki oblik školovanja, da sudjeluju u istraživanju

Naime, nezaposlenost mladih iznosi visokih 49 posto. Istovremeno, budući da nema relevantnih i transparentnih podataka o nezaposlenosti ove dobne skupine, manje su i mogućnosti pronalaženja i provedbe mjera za zapošljavanje mladih.

Anketa je anonimna, a svrha je dobiti prijeko potrebne podatke koji će se pretočili u smjernice za donošenje novih poticajnih mjera zapošljavanja. Osim razumijevanju trenutačne situacije po pitanju mladih i njihovih poslovnih mogućnosti, istraživanje će također dodatno pomoći institucijama, ali i mladima da se lakše snađu prilikom prijelaza iz obrazovnoga sustava u svijet rada.

Anketu možete naći na ovom LINKU

Istraživanje se provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Krapina i Mrežom udruga Zagor te u sklopu CESI-jeva projekta 'Za rad spremne'.