HAK UPOZORAVA

Otežan promet na DC1 kod Karlovca zbog nesreće

07.11.2016 u 08:55

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC1 između Karlovca i Tušilovića, u mjestu Cerovac Vukmanički, vozi se naizmjence, jednim trakom, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a mogući su odroni na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8). Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Zbog poplavljenih kolnika za sav promet zatvorene su: ŽC5033 Čedanj - Brod na Kupi - Kuželj - Gašparci, LC58032 Blaževci - Zapeć, LC58033 Moravice - Vrbovsko.

Na autocesti A1 kroz tunel Malu Kapelu u smjeru Splita vozi se suženim kolnikom, uz ograničenje brzine od 60 km/h (do 18 sati).

Od 8 do 14 sati zbog radova zatvara se državna cesta DC7 Velika Kopanica - Slavonski Šamac zbog sanacije željezničko-cestovnog prijelaza Sikirevci (Crno Selo). Obilazak: ŽC4210 i lokalnom cestom LC42056 kroz naselje Jaruge. Od 22 do 5 sati bit će zatvorena DC404 između čvora Vežica i Ulice Andrije Kačića Miošića zbog radova u tunelu Pećine.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa. Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja na prelazak državne granice u oba smjera.

U prekidu su katamarani na linijama: Mali Lošinj - Rijeka, Novalja - Rab - Rijeka, Ubli - Vela Luka - Hvar - Split i Korčula - Hvar - Split.

Trajekt na liniji Ubli - Vela Luka - Split, isplovit će u 06:15 na relaciji Vela Luka - Split.