SVE ZBOG TROJKE

Otac sedmašice glavom nastavnice udarao je po klupi

Bionic
Reading

Ozljede glave i ruptura mišića nadlaktice posljedice su nemilog incidenta u Osnovnoj Školi “Petar Kružić” na Klisu kada je roditelj učenice u ponedjeljak u 12.40 sati napao Maju Vrgoč, nastavnicu koja predaje biologiju i kemiju, i ravnatelja Nevena Tešiju koji ju je pokušao zaštititi

Sezona lova

Sezona lova na nastavnike je otvorena! Srećom, slučajevi fizičkihnasrtaja roditelja na prosvjetne djelatnike ne događaju se često,međutim, neće me iznenaditi ako budu sve češći. Logična je to posljedicaodnosa vrha vlasti prema prosvjeti, osobito cijele vrhuške uMinistarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, koja generalno smatra danastavnici ne rade dobro – prokomentirao je najnoviji napad naprosvjetare u Klisu tajnik udruge “Nastavnici organizirano” DaliborPerković.

Napad se dogodio tijekom nastave, pred učenicima šestog razreda, ali radilo se o roditelju jedne od učenica sedmog razreda. Razlog takvog ponašanja bila je, navodno, zaključena trojka iz biologije umjesto četvorke, piše Slobodna Dalmacija

Otac učenice je, prema neslužbenim informacijama, udarao nastavničinom glavom po klupi. Ravnatelj Tešija ju je pokušao obraniti, ali je i sam postao žrtva napada iz kojeg je izišao s ozlijeđenom rukom. Oboje su, nakon napada, potražili liječničku ponoć u solinskom Domu zdravlja odakle su ih poslali na Hitni prijam u Split.

- Dvoje ozlijeđenih iz osnovne škole primljeni su na Hitni kirurški prijam KBC Split u 1.20 sati te im je pružena liječnička pomoć. Utvrđeno je kako gospođa ima ozljedu zadnjeg dijela glave, a gospodin rupturu mišića nadlaktice. Nakon saniranja ozljeda, pušteni su na kućnu njegu - kazao nam je dr. Dario Matić, šef kirurške službe. Ruptura mišića nastaje kod iznimno jakih udaraca, doznaje Slobodna Dalmacija od liječnika.

U samoj osnovnoj školi zatekli smo još uvijek šokirane djelatnice koje nisu željele davati izjave za javnost. Kako su nam kazale, jedini ovlašteni za to je ravnatelj. Jedna od njih najviše se zabrinula što će škola biti proglašena opasnim mjestom što je, prema njezinu mišljenju, netočno.

Od njih se tako nije uspjelo doznati više pojedinosti o događaju, ali su se novinari uvjerili kako se u školu može nesmetano ući a da vas nitko ne pita što tražite i koga trebate. Napadač je odmah nakon upada u školu priveden u Policijsku postaju Solin.

- Radi se o 40-godišnjoj osobi nad kojom traje kriminalistička obrada. Osim njega, u postaji će nakon otpuštanja iz bolnice izjave dati i ozlijeđene osobe - kazala je Ana Čepić iz PU splitsko-dalmatinske.