PROSVJEDi se nastavljaju

Otac Davida Dragičevića najavio nove zahtjeve: Od tada više ništa neće biti isto

27.12.2018 u 19:51

Bionic
Reading

Tisuće članova i simpatizera skupine "Pravda za Davida" ponovo su se u četvrtak unatoč policijskoj zabrani okupili u Banjoj Luci kako bi tražili otkrivanje istine o smrti mladića Davida Dragičevića

Okupljanje je ponovo predvodio Davidov otac Davor a policajcima koji su prosvjednicima zapriječili prilaz Trgu Krajine poručio je kako će im kada sve prođe vjerojatno njihov ministar Dragan Lukač koji stoji iza zabrane okupljanja trebati hraniti djecu.

Upozorio ih je kako su trebali odbiti zapovjedi Lukača i "Burle" što je postao uobičajeni pogrdni naziv za Milorada Dodika a dodao je kako im nakon što su ipak tukli narod krv s ruku više ne može ništa oprati.

"Razmislite o tome", kazao je Davor Dragičević policajcima dodajući kako oni stoje nasuprot narodu kojemu možda mogu zabraniti stajanje na gradskom trgu ali ne mogu prosvjednu šetnju.

Kazao je to nakon što su deseci teško opremljenih policajaca uputili zapovijest da se udalje ili će ih rastjerati silom.

Davor Dragičević te stotine prosvjednika među kojima je bio i oporbeni zastupnik u parlamentu RS Draško Stanivuković nakon toga su se u koloni zaputili banjolučkim ulicama noseći upaljene svijeće i Davidove portrete i uzvikujući "Pravda" i "Ubojice".

"Mi smo gradska raja. Mi nismo Milorad Dodik ni njegov Emir Kusturica", kazao je Davidov otac očevidno komentirajući Dodikovo navodno solidariziranje s prosvjednicima ranije tijekom dana.

Dodik je svu krivnju za eskalaciju sukoba u Banjoj Luci prebacio na okružno tužiteljstvo te je najavio kako će se i sam pridružiti prosvjednicima ukoliko oni svoje skupove budu održavali ispred sjedišta tužiteljstva a pri tom je branio ministra unutarnjih poslova Lukača kazavši kako on nije učinio ništa pogrešno kada je u utorak poslao policiju na prosvjednike.

Kusturica koji ne skriva svoje simpatije za Dodika je ranije tijekom dana u Beogradu izjavio kako razumije borbu Davora Dragičevića ali je očevidno opravdavajući policijsku intervenciju dodao kako je "prirodno da se država brani".

Davor Dragičević je u četvrtak pozvao na veliko okupljanje u Banjoj Luci u nedjelju, ponovo u 18 sati, kazavši kako će tada iznijeti precizan popis zahtjeva koji će morati biti ispunjeni do 9. siječnja naredne godine.

"Od tada više ništa neće biti isto", najavio je Davor Dragičević.