ILEGALNI PRELAZAK GRANICE

Osuđeni zbog krijumčarenja ljudima

08.06.2009 u 16:14

Bionic
Reading

Na Županijskome sudu u Rijeci danas su nepravomoćno osuđeni Hasan Jašaragić (45) na dvije godine i četiri mjeseca zatvora i Fadila Marganović (30) na godinu i osam mjeseci zatvora kao organizatori skupine koja je ilegalno prebacivala ljude preko državne granice

Sudsko vijeće kojim je predsjedao sudac Saša Cvijetić potvrdilo je USKOK-ovu optužnicu koja ih tereti da su vodili deveteročlanu skupinu koja je od prosinca 2007. do polovice siječnja 2008. preko državne granice za novčanu naknadu prebacila najmanje 54 stranca.

Oni su ilegalno prebacivani iz Srbije, BiH i Albanije u Hrvatsku, a zatim u Sloveniju, odakle su odlazili u zemlje zapadne Europe. Od optužbe trećeoptuženog Admira Rizvanovića se odustalo.ž

Zoran Miletić iz skupine je osuđen na godinu dana zatvora, a ostali - Kasim Tankošić, Nikola Jozić, Emir Kendić, Nermin Jusić i Miroslav Mihalić na uvjetne kazne od po godinu dana zatvora. Jašaragić, Marganović, Rizvanović i Jusić su državljani BiH, a ostali su hrvatski državljani.

Jašaragić i Marganović odlukom Sudskog vijeća ostaju u pritvoru. Olakotna okolnost pri izricanju kazne bilo je njihovo priznanje, a otegotna "intenzitet počinjenja, to jest broj osoba koje su prebacivane preko granice".