MALA KAZNA ZATVORA

Osuđeni kradljivci kamiona vrijednih 11 milijuna kuna

16.04.2013 u 23:00

Bionic
Reading

Zoran Petrović zvani Kizo, vođa skupine koja je od 2004. do 2007. krala uglavnom skupocjene kamione, danas je nepravomoćno osuđen na četiri u pol godine zatvora, a državi će morati vratiti više od dva milijuna kuna, koliko je navodno zaradio krađama vozila koje je potom krijumčario u Srbiju

Relativno malu kaznu Petrović je dobio jer se prije presude na zagrebačkom Županijskom sudu nagodio s USKOK-om koji je ublažio optužnicu.

Njegova bivša ljubavnica Marija Halovanić, koju se teretilo da je držala prethodnice ili bila u pratnji ukradenih vozila, osuđena je na godinu dana zatvora, a kazna joj je također zbog priznanja i kajanja zamijenjena radom za opće dobro. Svaki dan zatvora tako će joj biti zamijenjen za dva radna sata.

Ostali članovi lopovske skupine - Mile Pastuović, Željko Šimić, Siniša Medić, Dragan Drče, Denis Drče i Milovan Čiće osuđeni su na zatvorske kazne od godine i pet mjeseci do dvije godine zatvora, dok su Vlado Miličević, Momčilo Cvijanović i Dejan Kriško osuđeni na uvjetne kazne ili rad za opće dobro.

Sutkinja Koraljka Bumči kazala je da je sud kao olakotne okolnosti uzeo prizanje krivnje, raniju neosuđivanost i kajanje, a kao otegotne osuđivanost i i krajnju upornost u kriminalu.

Skupina je u tri godine, do prosinca 2007. kada su uhićeni, prema optužnici ukrala 18 kamiona, dva autobusa i jedan golf koje su krijumčarili u Srbiju i tako zaradili preko 11 milijuna kuna.