nezadovoljni

Oštro upozorenje iz Liječničke komore: Neki ravnatelji bolnica zakidaju liječnike na plaći i ruše autoritet ministru Berošu

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 18.04.2020 17:56
  • Objavljeno 18.04.2020 u 17:57
Vili Beroš iKrešimir Luetić

Vili Beroš iKrešimir Luetić

Izvor: Pixsell / Autor: Montaža: Neven Bučević/tportal

Hrvatska liječnička komora smatra krajnje nedopustivim i duboko zabrinjavajućim postupke pojedinih ravnatelja zdravstvenih ustanova koji smanjuju plaće liječnicima i drugim zdravstvenim djelatnicima, pri tome kršeći jasnu uputu Ministarstva zdravstva od 2. travnja.

'Postupci ravnatelja koji proizvoljno i pogrešno tumače ovu uputu Ministarstva zdravstva i tako smanjuju plaće liječnika u vrijeme borbe s epidemijom, ne samo da su neshvatljivi i nedopustivi, nego ti ravnatelji izravno narušavaju autoritet ministra zdravstva Vilija Beroša“ naglašava dr.sc. Krešimir Luetić, predsjednik HLK-a.

U trenutku kada je više od 200 zdravstvenih djelatnika zaraženo, a gotovo 700 u samoizolaciji, kada su zdravstveni djelatnici mobilizirani odlukom Ministarstva zdravstva, za HLK nema nikakve dileme da je svim zdravstvenim djelatnicima nužno plaću obračunavati na najpovoljniji način za radnika.

Nevjerojatno je da u ovoj situaciji u kojoj su zdravstveni radnici na prvoj crti obrane društva od epidemije Covida 19, pojedinci traže pravne izlike kako bi financijski zakinuli zdravstvene radnike i smanjili im plać, smatraju u Liječničkoj komori.

'Uputa Ministarstva zdravstva od 2. travnja ove godine, koja pojašnjava obračun plaće zdravstvenim radnicima i evidenciju prekovremenog rada za vrijeme epidemije bolesti Covid-19, je sasvim jasna i nedvosmislena. Ovu uputu ravnatelji trebaju jedinstveno provoditi u svim zdravstvenim ustanovama. HLK poziva ravnatelje zdravstvenih ustanova gdje su isplaćene pogrešno obračunate plaće da odmah, uz sljedeću plaću za travanj žurno isprave sve takve greške', zaključuju u liječničkoj strukovnoj udruzi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!