SKUP U SPLITU

Ostojić zbog požara sazvao tematsku sjednicu saborskog odbora

20.07.2017 u 13:06

Bionic
Reading

Dok stanovnici okolice Splita saniraju štetu od velikog požara, a fokus vladajućih prebacio se na slučaj ostavke ministra Damira Krstičevića, požarima se tematski odlučio pozabaviti saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost

Odbor za unutarnju politiku, odnosno njegov predsjednik Ranko Ostojić, sazvao je za petak u 11 u Operativnom vatrogasnom zapovjedništvo priobalja u Divuljama, tematsku sjednicu tog radnog tijela i to na temu 'Stanje na požarištima u priobalju'.

Kako stoji u najavi Sabora, s obzirom na trenutačno stanje u hrvatskom priobalju, vezano za požare iznimnih razmjera koji su pogodili to područje, Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, kao matično radno tijelo, održava tematsku sjednicu.

Domaćin tematske sjednice je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Na sjednici sudjeluju, pored članova i članica Odbora, i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje i načelnik Sektora - glavni vatrogasni zapovjednik RH.

Podsjetimo, sam Ranko Ostojić bio je dosta kritičan prema vladajućima, kazavši kako je pomoć vatrogascima, kojima je i on sam pomagao, trebala doći ranije. Oštar je bio prema premijeru Plenkoviću i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

'Nakon atraktivnog događaja kojeg je naš premijer ocijenio kao nešto interesantno moram reći da je to sramotna izjava i da se radilo o njegovoj kući da to nikada ne bi rekao.. Predsjednica je rekla da je imala parcijalne informacije, odgovorni političar mora imati pune informacije. Što se tiče građana Splita pokazalo se da je puno jača vojska Torcida i građani koji su se sami organizirali', rekao je bivši ministar unutarnjih poslova.

  • +29
Najpotresnije fotke 'majke svih požara' u Hrvatskoj Izvor: Cropix / Autor: Zvonimir Barisin / CROPIX