BIVŠI MINISTAR VJERUJE

Ostojić: Postoje čvrsti dokazi oko pljačke u MUP-u

22.04.2016 u 19:27

Bionic
Reading

Željko Dolački, suspendirani načelnik zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta, večeras je ispitan u sjedištu USKOK-a, nakon čega je odveden kod policijskog nadzornika na Oranice, a u subotu u 11 sati ispitat će ga i sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda. USKOK će za njega tražiti istražni zatvor. U međuvremenu, Ranko Ostojić (SDP), bivši ministar unutarnjih poslova, poručio je putem svog profila na Facebooku kako vjeruje da postoje čvrsti dokazi koji će tijekom postupka pokazati što se točno dogodilo

Osvrnuo se Ostojić i na optužbe koje pljušte na njegov račun, u ovom slučaju stručnjaka za sigurnost Bona Marjanovića koji ga je kritizirao temeljem navoda da je upravo bivši ministar osigurao Dolačkom povratak u vrh MUP-a.

'Može li se dogoditi da policijski službenik počini kazneno djelo? Odgovor je da. Nažalost, to se dogodilo u više od 100 slučajeva tijekom mog mandata. Nikad se kao ministar nisam miješao u krim istraživanja, ali i ovaj slučaj su rješavali policijski službenici, a ne NETKO drugi. Postoji sumnja, vjerujem i čvrsti dokazi koji će tijekom postupka pokazati što se točno dogodilo', naveo je Ostojić.

Marjanovića, nadovezao se, cijeni kao osobu koja vrlo često daje ocjene u području sigurnosnog sustava, no u ovom slučaju iznio je 'potpunu neistinu'. U tom slučaju, ističe Ostojić, dobro je da i javnost to čuje.

'Naime, nije Ostojić smijenio NIKOG, već je sukladno Zakonu o policiji, koji je donio HDZ, proveden postupak imenovanja 2400 rukovodećih policijskih službenika putem internog natječaja. Zakonska obveza je provedena i na rukovodeća mjesta povjerenstva su imenovala policijske službenike, od kojih su SVI, ali baš SVI bili zaposleni u depolitiziranoj policiji, a 90 posto njih i prije toga obavljalo je rukovodeće dužnosti. Istine radi', zaključio je Ostojić.

Podsjetimo, saborski zastupnik HDZ-a Željko Fiolić poručio je danas da je Dolački u trenutku suspenzije radio temeljem naloga, bez rješenja o rasporedu na radno mjesto, što je, smatra, posljedica kadroviranja bivšeg ministra i SDP-ove vlade. Dodao je da odgovornost bivšeg ministra treba utvrditi, odnosno u konkretnom slučaju vidjeti koliko trenutno rukovodnih djelatnika MUP-a radi s nalozima. 'Nalog traje 30 dana prema Zakonu o državnim službenicima, a sve iznad toga je nezakonito', rekao je Fiolić.