KBC ZAGREB

'Ostojić je za šefa Klinike izabran na javnom natječaju'

05.02.2016 u 21:39

Bionic
Reading

Rajko Ostojić (SDP) izabran je za predstojnika Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb na javnom natječaju, u skladu sa zakonom, izvijestili su u petak iz KBC-a nakon brojnih reakcija na izjavu čelnika SDP-a Zorana Milanovića da je Ostojić tu poziciju dobio zahvljujući stranci.

KBC Zagreb proveo je postupak izbora i imenovanja sukladno odredbama važećih zakonskih propisa, kolektivnih ugovora i Statuta KBC-a Zagreb, navodi se u odgovoru KBC-a na medijske upite o slučaju koji je izazvao iznimno zanimanje javnosti.

KBC Zagreb dobio je niz usmenih i pisanih upita o postupku natječaja i izboru kandidata za predstojnika Klinike za unutarnje bolesti, a u svrhu istinitog i točnog informiranja građana naglašava se da je "navedeni postupak natječaja proveden i odluka o izboru i imenovanju izabranog kandidata donesena u skladu sa svim važećim propisima".

Medijski interes potaknula je nedavna Milanovićeva izjava Radio Yammatu da je "Ostojić od SDP-a dobio stravično puno, neopisivo puno. Dobio je sve. I u stranci i gore na Rebru prije mjesec dana".

To je potaknulo sumnju kako se radilo o političkom kadroviranju, na što su reagirale strukovne udruge liječnika i zatražile hitnu provjeru provedenog postupka za izbor predstojnika Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb.

Ostojić, koji je jedno vrijeme bio ministar zdravlja u Milanovićevoj vladi, odbacio je insinuacije o političkom postavljanju rekavši da u njegovu izboru nije bilo ništa sporno te da je, između tri kandidata, izabran na temelju javnog natječaja, objavljenoga u Narodnim novinama 23. rujna 2015