KAMPANJA ZA DRUGI KRUG

Ostojić i Kerum nastavili s prepucavanjem

18.05.2009 u 13:08

Bionic
Reading

Neovisni kandidat za splitskoga gradonačelnika Željko Kerum i njegov protukandidat u drugome izbornom krugu za tu dužnost Ranko Ostojić (SDP) današnjim su izjavama već počeli promidžbu za drugi izborni krug

Kerum je izjavio da je Ostojić najgore što se Splitu moglo dogoditi i da nema izgleda protiv njega u drugome izbornom krugu, a Ostojić je rekao da u budućemu gradonačelničkom timu nema namjeru biti vezan stranačkim stegama.

'U budućem timu gradonačelnika nemam namjeru biti vezan bilo kakvim stranačkim stegama', rekao je Ostojić za Radio Dalmaciju, dodajući kako mu 'kompetentne i sposobne osobe mogu pomoći u vođenju grada'. Istaknuo je kako vjeruje da će svi građani Splita, pa i oni koji su dali glas HDZ-u, pametno i razborito odlučiti zahvaljujući porukama koje je dao predsjednik te stranke i premijer Sanader.

Ivo Sanader prošlog je tjedna na završnome predizbornom skupu prvoga izbornog kruga u Splitu pozvao Splićane da ne glasuju za Keruma jer to slabi položaj HDZ-a, a pridonosi jačanju položaja SDP-a.

Kerum je rekao kako je bio uvjeren u pobjedu u prvome izbornom krugu, ali je, kako je naveo, dio birača nasjeo Ostojićevim klevetama i lažima. 'Zbog onoga što je pričao, ja sam ga tužio i za to će morati odgovarati na sudu, a ja njega ne želim ni čuti ni vidjeti', rekao je Kerum.

Ostojić je u predizbornoj promidžbi prošlog tjedna za Keruma rekao da bi se zvao 'bijeli prah' da je Indijanac, što Kerum tumači da ga je Ostojić oklevetao da je narkoman. U drugi izborni krug za gradonačelnika Splita Kerum ide s osvojenih 40,21 posto glasova, a Ostojić s 34,72 posto.